понеділок, 28 листопада 2011 17:38

У "Фронті Змін" не захотіли говорити, скільки полтавчан підписалися проти Януковича
10

Фото: Фото: Оксана Ханас

28 листопада у Полтаві навпроти приміщення обласної державної адміністрації відбувся мітинг на підтримку акції "Україна проти Януковича". Його ініціював обласний осередок партії "Фронт Змін".

У Полтаву з'їхались партійці з усіх районів області, Комсомольська та Кременчука. Лідер партії - Арсеній Яценюк, приїзду якого чекали, не з'явився, бо захворів.

Сцену прикрасили великим щитом із написом "Україна проти Януковича". По обидва боки поставили 24 палатки з символікою "Фронту Змін".

"Хто давав їм право заявляти, що Україна проти Януковича? Я ні Яценюка, ні Януковича не підтримую", - обурювався 70-річний полтавець Микола Павлович, житель будинку навпроти облдержадміністрації.

На площі зібралися близько 600 осіб, переважно пенсіонери. Молоді чоловіки з прапорами партії ходили поміж присутніми. Перед сценою організатори поставили стіл з бланками, під якими можна поставити підпис проти політики Януковича.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк піднімає людей на акцію "Україна проти Януковича!"

"Акція дала свої результати. Зібрали багато підписів. Скільки конкретно, не розголошуємо. Це загальнопартійна вказівка", - пояснив Віктор Стеблянко, член Полтавського обласного осередку "Фронту Змін".

Є інформація, що зібрано понад 50 тисяч підписів. Сьогодні їх передали в Київ. Решту планують підвезти у грудні. Проведенню акції ніхто не перешкоджав. За перебігом слідкували кілька міліціонерів. Сильний вітер зірвав два намети. Їх відразу повернули на місце.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція розпочала формування єдиного списку на вибори

"Нічого путнього з цього не вийде. Знову голосуватимуть і брехатимуть. Юлька кричить, що Янукович сфальсифікував вибори. А на минулих виборах, ще як Ющенка вибирали, моя сусідка розказувала, що її кума працює на олійному заводі Веревського (народний депутат від Партії регіонів, в минулому депутат від Блоку Юлії Тимошенко - Gazeta.ua). Розповідала, вони тут проголосували, а потом Веревський підігнав автобуси і відвіз усіх в Диканьку, щоб і там проголосували", - розповіла 69-річна полтавка Ольга Мефодіївна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк, Турчинов, Соболєв і Стецьків закликали всі опозиційні сили об'єднатися

Біля намету Котелевського району літня жінка змотує жовто-блакитний прапор. Випадково зачепила за плече пенсіонерку у фіолетовій куртці, яка стояла поруч. Та схопила прапор, голосно почала кричати: "Ваш Яценюк брехун, такий, як і цей, шо зараз. Коли був головою Нацбанку, у нього долар кожен день падав туди-сюди. Він у 20 років уже був мільйонером!".

Леся Оробець, депутат Верховної ради, член партії "Фронт Змін", закликала присутніх приєднатися до всеукраїнської акції. Вона відбудеться 3 грудня на Михайлівській площі у Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Фронт змін" зібрав 780 тисяч підписів проти президента

Після закінчення виступу депутати пішли зі сцени. За півгодини площа перед облдержадміністрацією спорожніла. Намети повантажили у два автомобілі. "Акції нічого не змінять. Змінить тільки поведінка Януковича. Я Яценюку не довіряю, але впевнений, що відсотків 19 точно вони отримають", - заявив учасник мітингу.

Збирати підписи активісти партії "Фронт змін" планують і надалі. Тепер це робитимуть в офісах партії. Вуличні намети продовжать свою роботу до п'ятниці. Потім їх заберуть.

Зараз ви читаєте новину «У "Фронті Змін" не захотіли говорити, скільки полтавчан підписалися проти Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути