пʼятниця, 17 серпня 2012 17:56

У Європі готові застосувати санкції проти конкретних українських чиновників

У Європі готові застосувати санкції проти конкретних українських чиновників
За словами президента Єврогрупи, "Україна для Єропи може бути або шансом, або проблемою..." Фото: i-g-t.org

Президент Єврогрупи (Ради міністрів фінансів країн єврозони) Жан-Клод Юнкер допускає можливість застосування Європейським Союзом точкових санкцій проти деяких українських чиновників.

Про це він сказав в інтерв'ю "Українській правді".

"Якщо стосовно України постане питання санкцій, я буду прихильником того, щоб чітко ідентифікувати всіх, проти кого вони будуть застосовані. Країна не повинна постраждати. Але якщо найближчим часом ситуація не покращиться, санкції будуть, і вони застосовуватимуться проти конкретних чиновників", - сказав він.

За словами політика, режим президента Віктора Януковича зробив крок назад у порівнянні з режимом колишнього президента (1994-2005) Леоніда Кучми, у зв'язку з чим він не виключає можливості ізоляції України, якщо ситуація не зміниться за підсумками майбутніх парламентських виборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Санкції проти Януковича і компанії можуть застосувати ще до виборів - нардеп

Він також підкреслив, що, незважаючи на внутрішні проблеми ЄС, це співтовариство не випускає Україну з поля зору, враховуючи її стратегічне географічне положення.

"Україна - це країна в центрі Європи. І для нас вона може бути або шансом, або проблемою... Якщо Україна не дотримується наших домовленостей і цінностей - це проблема. Нас це насторожує, і ми не можемо це випустити з поля зору. Але якщо Україна дотримуватиметься цих цінностей, вона стане і нашим шансом: для бізнесу і для розширення в цілому", - сказав Юнкер.

Крім того, він зазначив, що рівень відносин керівників країн Євросоюзу з Януковичем дуже низький, основною причиною чого є ув'язнення колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, яке Європейський суд із прав людини визнав політично вмотивованим.

Зараз ви читаєте новину «У Європі готові застосувати санкції проти конкретних українських чиновників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути