субота, 17 грудня 2011 10:46

У ЄС запевнили: на саміті парафування не буде, є ще відкриті питання

У ЄС запевнили: на саміті парафування не буде, є ще відкриті питання

Президент Ради ЄС Херман ван Ромпей сподівається, що під час саміту Київ і Брюссель зможуть оголосити про завершення переговорів щодо Угоди про асоціацію.

"Ми хотіли б мати можливість оголосити про те, що переговори завершені", - заявив президент Ради ЄС у письмовому інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами ван Ромпея, це дозволить почати інформувати громадян як України, так і Євросоюзу про угоду, "оскільки вона потребує демократичної підтримки, перш ніж документ зможе коли-небудь набути чинності". Говорячи про парафування, президент Ради ЄС зазначив, що насамперед сторони повинні дійти остаточної згоди щодо тексту самого договору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європа не дає Україні перспективу

"Парафування є актом, який відбувається, коли погоджений текст Угоди технічно готовий для затвердження головними переговорниками", - зазначив він.

"Поки в нас усе ще залишаються відкриті питання, парафування цілком очевидно не буде можливе на саміті", - підкреслив ван Ромпей.

На запитання про можливість набуття чинності частиною Угоди про асоціацію - положення про зону вільної торгівлі, він відповів, що ЄС хоче отримати "комплексну, засновану на цінностях угоду між ЄС і Україною".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович зізнався - Тимошенко стоїть на шляху асоціації з ЄС

"Тільки така угода наблизить нас до стратегічної мети", - заявив ван Ромпей.

"В інших міжнародних угодах є прецеденти, коли деякі елементи тимчасово застосовуються або застосовується на тимчасовій основі. Але поки ще рано міркувати про такі випадки, і наші цілі залишаються дуже чіткими", - додав він.

Раніше повідомлялося, домовленості щодо закріплення перспективи членства України в Європейському Союзі в угоді про асоціацію немає.

Зараз ви читаєте новину «У ЄС запевнили: на саміті парафування не буде, є ще відкриті питання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути