понеділок, 09 вересня 2013 11:11

У екс-мера Черкас вимагають 700 тис. грн за "незаконні" звільнення

У екс-мера Черкас вимагають 700 тис. грн за "незаконні" звільнення
Сергій Одарич. Фото: tsn.ua

У п'ятницю в Шевченківському районному суді Києва розпочався розгляд по суті справи колишнього мера Черкас Сергія Одарича.

Його звинувачують у тому, що в 2007-2009 роках він незаконно звільнив шістьох чиновників виконавчого комітету Черкаської міськради, а після того, як вони домоглися відновлення в колишніх посадах через суд, ухилявся від виконання судових рішень, повідомляє "Комерсант-Україна".

Велику частину засідання представник держобвинувачення Наталія Кругляк оприлюднювала обвинувальний акт. Після цього, суддя Лариса Радуцький надала слово потерпілим, які пред'явили до пана Одаричу цивільні позови на загальну суму близько 700 тис. грн. Найбільшу суму - 400 тис. грн - зажадала Валентина Мироненко, яку Одарич звільнив у 2007 році з посади начальника управління економіки виконкому міськради за, як зазначає обвинувачення, "неприязні відносини" і бажання призначити на цю посаду іншу людину.  З цих же причини Одарич звільнив начальника управління освіти виконкому Черкаської міськради Анатолія Депутата. Мироненко повідомила, що конфлікт з мером завдав шкоди її здоров'ю - внаслідок ряду серйозних захворювань вона стала інвалідом II групи.Також Одарич звільнив у березні 2009 року головного художника управління містобудування та архітектури виконкому Юрій Борисов та заступник мера Анатолій Прокопов. Звільнені були і заступники мера Володимира Невісенко та Володимир Шабанов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд розгляне справу екс-мера Черкас 6 вересня

Зазначемо, що раніше Черкаська міськрада вже виплатив потерпілим близько 868 тис. грн в якості компенсації заробітної плати за час, коли вони не працювали. У разі невдачі в суді пан Одарич повинен буде компенсувати ці гроші бюджету Черкас. Після оголошення позовів пані Радуцький закрила засідання, призначивши нове на 4 жовтня.

Сам пан Одарич вважає себе невинним, а всі звинувачення - надуманими.

"Всі звинувачення надумані, - заявив після суду Одарич. - Сьогодні ми почули лише заяви, що у мене був якийсь умисел, хоча в половині описаних випадків я був у відпустці, в тому числі і за межами країни, але прокурори не хочуть цього чути".

"Що стосується цивільних позовів , то я їх відкидаю в повному обсязі" , - додав він.

Зараз ви читаєте новину «У екс-мера Черкас вимагають 700 тис. грн за "незаконні" звільнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути