четвер, 07 червня 2018 08:37

У Держдепі США зробили приємну заяву про Україну

У Держдепі США зробили приємну заяву про Україну
Весс Мітчелл вважає Україну частиною Заходу. Фото: newsgeorgia.ge

Україна та Грузія є частиною Заходу історично та за вибором їхніх народів.

Про це заявив помічник державного секретаря США у справах Європи та Євразії Весс Мітчелл у ході виступу в аналітичному центрі Heritage Foundation, повідомляє "Голос Америки".

"Ми маємо сприймати Захід, як спільноту демократичних країн, які об'єднані історією, культурою та спільними жертвами. Деякі його члени - це старі демократії, а деякі - ні. Деякі є членами ЄС, чи НАТО, а інші - ні. Деякі слабкі, а деякі сильні. Деякі географічно захищені, інші ж - мають вразливу позицію. Україна та Грузія є членами Заходу і історично, і через вибір їхніх народів. Велика Британія залишиться у серці Заходу і після Брекзіту. Суть у тому, що необхідний об'єднавчий принцип, а не лише інституції. Інституції - це засіб, а не мета", - заявив Мітчелл.

Він наголосив, що США посилюватимуть санкції щодо Росії у відповідь на її агресію, доки президент Росії Путін не обере інший шлях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курт Волкер заявив, що на Донбасі йде "гаряча війна"

У травні Весс Мітчелл відвідав Україну із офіційним візитом. У Києві провів переговори з президентом Петром Порошенком. Основними питаннями були введення миротворців і надання Україні летальної зброї.

Зараз ви читаєте новину «У Держдепі США зробили приємну заяву про Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути