четвер, 22 лютого 2024 07:10

Спецтема: Війна Росії проти України

У Держдепі США зробили гучну заяву про Путіна й Авдіївку

У Держдепі США зробили гучну заяву про Путіна й Авдіївку
Україна не змогла належним чином забезпечити озброєнням свої війська. Фото: pixabay.com

У Держдепі Сполучених Штатів Америки не вважають, що російський диктатор Володимир Путін здобув перевагу в війні проти України на тлі захоплення Авдіївки.

Вашингтон зовсім не вважає, що на тлі неспроможності Конгресу ухвалити масштабний пакет допомоги для українців Росія тепер має перевагу, наголосив речник Державного департаменту США Метью Міллер.

"РФ на фронті в Україні в останні дні змогла захопити Авдіївку. Однак, це сталося через те, що Україна не змогла належним чином забезпечити озброєнням свої війська. Здебільшого через відмову Конгресу продовжувати підтримку України в її боротьбі проти країни-агресорки. Водночас Україна має значні успіхи на полі бою, особливо в Чорному морі, де відтіснили російський флот, відкрили новий судноплавний коридор, який дозволив експортувати не лише пшеницю та інші зернові, але також промислові товари", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Божевільний сучий син" - Байден згадав Путіна у новій промові

Міллер нагадав, що це було неможливо для України в перші дні повномасштабного вторгнення РФ, коли ворог заблокував українські порти.

"Тож ми вважаємо, що українська сторона продовжить добиватися прогресу. І ми надалі підтримуватимемо українців у міру наших можливостей. Нам потрібен партнер у Конгресі, щоб допомогти зробити це", - додав посадовець.

Президент США Джо Байден у п'ятницю, 16 лютого, відреагував на інформацію про смерть ув'язненого російського опозиціонера Олексія Навального.

У своєму зверненні Байден сказав, що не здивований і обурений цими новинами, "як і мільйони людей по всьому світу". У смерті опозиціонера лідер США звинуватив російського диктатора Володимира Путіна.

Зараз ви читаєте новину «У Держдепі США зробили гучну заяву про Путіна й Авдіївку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути