четвер, 01 грудня 2022 15:07

Спецтема: Війна Росії проти України

У Держдепі США назвали злочинну мету Путіна

У Держдепі США назвали злочинну мету Путіна
Сполучені Штати Америки завжди були поруч і продовжать підтримувати Україну, сказала заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд. Фото: Getty Images

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін намагається заморозити українців, влаштовуючи атаки на цивільну інфраструктуру в Україні.

Сполучені Штати Америки продовжать підтримувати Україну у боротьбі з російським агресором. Про це сказала заступниця державного секретаря США Вікторія Нуланд у відеозверненні під час Київського безпекового форуму 1 грудня.

"Спроби Путіна здійснити насильницьке завоювання, його воєнні злочини та ядерний шантаж, його намагання зробити голод зброєю, а також спроби заморозити українців із приходом зими мусять бути відбиті і переможені. Якщо цього не станеться, світ стане набагато небезпечнішим", – заявила Нуланд.

Путін не повинен досягти своєї мети, "зануривши людей у темряву і холод, після того як він не досяг своєї мети на полі бою", сказала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк: денацифікувати треба Росію

"Кожен день приносить нові хвилі терору і замахи на гідність. І все це – наслідки підступних планів однієї людини у Кремлі, яка не в силах терпіти те, що являє собою Україна. Не на Україні знаходиться край його якоїсь фантазійної імперії – в Україні знаходиться вільна, горда і дедалі успішніша європейська держава", – заявила заступниця держсекретаря США.

США завжди були поруч і продовжать підтримувати Україну, сказала.

Нуланд повідомила, що буквально щойно президент США Джозеф Байден звернувся до Конгресу за додатковим пакетом у $37 млрд, "аби Україна не лише пережила ці випробування, а й розквітла як суверенна, захищена і демократична країна, а Владімір Путін зазнав стратегічної поразки".

"Тому що ваш успіх – це успіх свободи. А ваша сміливість надихає нас всіх на кращі справи", – заявила заступниця Держсекретаря США.

Київський безпековий форум стартував сьогодні, 1 грудня. Серед гостей заходу – колишній президент Європейської Ради Дональд Туск, американські генерали Девід Петреус і Веслі Кларк.

Форум заснував Фонд Арсенія Яценюка "Відкрий Україну".

Зараз ви читаєте новину «У Держдепі США назвали злочинну мету Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути