середа, 02 квітня 2014 17:52

У ЦВК розповіли, як буде голосувати Крим на українських виборах

У ЦВК розповіли, як буде голосувати Крим на українських виборах

Відповідно до норм чинного законодавства мешканці Криму, які переїхали на материкову Україну, мають можливість тимчасової зміни місця голосування без зміни постійної адреси проживання.

Про це в ефірі телеканалу БТБ повідомив заступник голови ЦВК Андрій Магера..

"Простіше кажучи, якщо ви зареєстровані в якійсь області, проживаєте в Києві, перебуваєте тут, ви можете звернутися до органу Єдиного державного реєстру виборців із заявою про те, що ви хочете змінити тимчасово своє місце голосування, і така заява органом ведення реєстру буде розглянута", — зазначив Магера.

Він додав, що органи ведення Єдиного реєстру виборців знаходяться при кожній РДА і при кожному виконкомі міської ради всіх обласних центрів. Звернутися з відповідною заявою до органів ведення реєстру потрібно не пізніше 19 травня.

"Я думаю, у біженців (з Криму) чи не найменші проблеми виникнуть із голосуванням, тому що вони вже знаходяться на материковій частині України і вони вже можуть звертатися за зміною місця голосування", — наголосив Магера.

Зазначимо, сьогодні голова Комітету виборців України Олександр Черненко повідомив, що реєстр виборців готовий до проведення виборів.

Зараз ви читаєте новину «У ЦВК розповіли, як буде голосувати Крим на українських виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути