пʼятниця, 20 вересня 2019 10:49

У ЦПК назвали перший зашквар "слуг народу"

У ЦПК назвали перший зашквар "слуг народу"
Без ухвалення президентського законопроекту №1009 зняття депутатської недоторканності буде заблокованим, — Шабунін. ФОТО: Facebook-сторінка "Слуги народу"

Голова правління ГО "Центр протидії корупції" Віталій Шабунін назвав голосування 44 депутатів "Слуги народу" проти закопроекту, який дозволяє прослуховувати депутатів, їхнім першим "зашкваром".

Таку оцінку він зробив у блозі на "Українській правді".

Шабунін вказав, що без ухвалення президентського законопроекту №1009 зняття депутатської недоторканності заблокують.

Депутати вже виключили з Конституції норму щодо свого імунітету, але в Кримінально-процесуальному кодексі та законі "Про статус народного депутата України" є норми, які вимагають дозволу парламенту на прослуховування чи обшуку депутата. Тобто за наявності цих норм у законодавстві зміни до Конституції можуть не дозволити розслідувати діяльність нардепів.

"А як їх розслідувати, якщо для слідчих дій за ними все одно треба дозвіл Ради? А якщо не можна нормально розслідувати, то до вручення підозри та затримання навіть не дійде. І що толку, що підозру тепер можна без дозволу Ради вручити, якщо зібрати для неї докази і далі буде майже неможливо?!" — написав Шабунін.

"Так от, схоже, що частина "слуг народу" дуже хоче зберегти свою депутатську недоторканність. Це при тому, що і вони, і Зеленський обіцяли її скасувати. Так само вони обіцяли дозволити НАБУ самостійну "прослушку" і скасувати "правку Лозового", - пише він.

19 вересня Верховна Рада не ухвалила законопроект, який скасовує так звані "правки Лозового" та дозволяє Національному антикорупційному бюро і Державному бюро розслідувань самостійно здійснювати прослуховування чиновників. Його відправили на доопрацювання.

Зараз ви читаєте новину «У ЦПК назвали перший зашквар "слуг народу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути