Ексклюзиви
середа, 11 грудня 2013 21:00

У Черкасах за півгодини тітушки під прикриттям міліції знесли намет опозиційних нардепів
9

Фото: Фото: Ірина Патлатюк

Сьогодні у Черкасах міліція разом з тітушками знесли намет, у якому розміщувався штаб національного спротиву Черкащини. Цей намет слугував і громадською приймальнею народних депутатів свободівця Юрія Сиротюка і батьківщинівця Миколи Томенка.

Як розповідають очевидці, після того як працівниця виконавчою служби зачитала судову ухвалу про знесення міліція та молодики переодягнені у двірників знесли намет, який тиждень стояв на площі перед будівлею міської ради.

"Нас було двоє у палатці, коли прийшла судовий виконавець. Вона сказала, що всі намети мають бути знесені, бо ми тут знаходимося незаконно. Було вказано, що рішення мають виконати Партія регіонів і Обласна спілка жінок, про громадську приймальню не було ні слова. Пішли за нею у міськвиконком, щоб ще раз подивитися рішення. А в цей час невідомі молодики накинулися на палатку, їх колом оточила міліція і не дозволяла нам забрати речі", - розповідає очевидець Олена Петрова.

"Зносити громадського приймальню народного депутата не мали права", - говорить один із активісті. - Рішення будемо оскаржувати, але чи оскарження щось дасть?"

Активістам вдалося витягти генератор, решту речей, які збирали на київський євромайдан молодики забрали.

"Там були речі, продукти для євромайданівців. За день люди багато принесли всього: термоси, шкарпетки, консерви, солодощі, - говорить Олена. - Нічого врятувати з того не вдалося".

За півгодини попри намагання активістів відстояти речі з намету, тітушки під заслоном кількох десятків міліціонерів все повантажили і вивезли. Щоб їхні обличчя не знімали на відео, прикривалися одягом та шматками пінопласту з намету. Міліція після цього розійшлася. Люди кричали "Ганьба!" їм услід.

За кілька годин до знесення намету, активісти попри супротив міліції підняли прапор Євросоюзу перед міською радою. У мерії говорять, що міліція діє законно, бо від 6 грудня діє постанова про заборону масових зібрань на площах міста.

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах за півгодини тітушки під прикриттям міліції знесли намет опозиційних нардепів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути