Ексклюзиви
вівторок, 09 жовтня 2012 12:39

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

У БЮТі не знають про відпустку судді по українській квоті в Євросуді

У БЮТі не знають про відпустку судді по українській квоті в Євросуді
Сергій Сас сподівається, що скаргу Тимошенко розглянуть у пріоритетному порядку. Фото: radiosvoboda.org

Об'єднана опозиція сподівається, що Європейський суд з прав людини розгляне справу екс-прем'єра Юлії Тимошенко за прискореною процедурою.

Так Gazeta.ua "бютівець" Сергій Сас прокоментував інформацію про те, що розгляд може затягнутися через відпустку судді по українській квоті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розгляд скарг Луценка і Тимошенко в Євросуді може затягнутися до наступного року

"Я вперше чую, що є така інформація (про відпустку судді – Gazeta.ua). Треба з'ясувати, наскільки вона є достовірною. Але справа в тому, що ми не можемо давати вказівки Європейському суду. Крім того, він по суті не вирішує справу щодо звільнення Юлії Володимирівни", - зазначив він.

Політик нагадав, що європейські інституції, зокрема ОБСЄ та Європейського парламент на політичному рівні приймали резолюції щодо справи Тимошенко, які є обов'язковими до виконання. "Це рекомендації цих установ можуть бути взяті до уваги. А от резолюції повинні виконуватися. Цього не відбувається. Якщо влада не звертає увагу на ці рішення, то є сумніви щодо виконання судового рішення Євросуду", - наголосив Сас і додав, що також Сенат США закликав українську владу звільнити екс-прем'єра, але також не отримав відповідної реакції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ПАРЄ чекають, коли Тимошенко відпустять по амністії

"Хоча президент Янукович неодноразово заявляв про те, що вони будуть виконані. В той же час дехто із нашої прокуратури не вилазить з Європи і розказує, скільки справ порушено проти Тимошенко, хоч і без пред'явлення звинувачень. Це говорить про помсту Юлії Володимирівні та мільйонам людей, які її підтримують", - зауважив "бютівець".

Зараз ви читаєте новину «У БЮТі не знають про відпустку судді по українській квоті в Євросуді ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути