понеділок, 02 серпня 2010 13:37

У БЮТ вже знають, звідки взяти нових лідерів

У БЮТ вже знають, звідки взяти нових лідерів

Праймеріз можуть виправити ситуацію у партіях і створити умови для появи нових лідерів.

Про це журналістам сказав нардеп від БЮТ Андрій Шевченко, який разом із експертами центру суспільних стратегій куб розробили нову технологію проведення праймеріз для місцевих виборів

За словами політика, зараз БЮТ уже проводить свої "праймеріз", які мають закінчитися 15 серпня.

"Ми сподіваємося, що праймеріз допоможе нам відібрати тих людей, які справді користуються популярністю і я своїй команді пропонуватиму, щоб праймеріз були запроваджені у статуті", - зазначив політик.

У свою чергу експерт центру суспільних досліджень "Куб" Василь Самохвалов, який взяв участь у прес-конференції заявив, що технологія праймеріз, яку розробили для місцевих виборів поєднує у собі принцип праймеріз, які були в США та Естонії.

"Система побудована на використанні інтернету, коли кожен партієць обирає своїх представників до органів влади. Конфіденційність забезпечується індивідуальними кодами", - сказав експерт

У свою чергу, його колега Ярослав Ведмідь зазначив, що технологія праймеріз дозволить партіям переосмислити роль у суспільстві.

"Більшість політичних сил сьогодні займаються не політичною діяльністю, а обслуговуванням лідерів, а праймеріз можуть виправити цю ситуацію та створити умови для появи нових лідерів",- зауважив аналітик.

Учасники прес-конференції також заявили, що зараз створюється робоча група, що готуватиме законопроект про праймеріз, який планується внести до Верховної Ради восени.

Нагадаємо, що праймеріз - це партійні вибори, на яких висуваються претенденти на участь у загальнонаціональному голосуванні.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У БЮТ вже знають, звідки взяти нових лідерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути