четвер, 14 липня 2011 14:40

У БЮТ вже знають, що Янукович закриє суд над Тимошенко

У БЮТ вже знають, що Янукович закриє суд над Тимошенко

Фракція "БЮТ-Батьківщина" стверджує, що найближчим часом за вказівкою президента Віктора Януковича буде заборонено пряму трансляцію засідання Печерського райсуду у справі Юлії Тимошенко.

У відкритому листі до глави держави "тимошенківці" закликають його відмовитися від цих планів та скасувати аналогічне рішення, ухвалене під час процесу проти Луценка.

Коментуючи заборону трансляції, аудіо- та відеозйомки процесу над Луценком, а також обмеження допуску журналістів до зали Печерського райсуду Києва, фракція заявляє: "Для Вас, як і для нас, очевидно, що сила публічних аргументів опозиції є настільки непереборною, що судові процеси проти Юлії Тимошенко та Юрія Луценка вже перетворилися на суд над вами і вашим режимом".

"А те, що справи проти опозиції сфальсифіковані від "а" до "я", очевидно всім, хто за останні тижні бодай раз вмикав телевізор під час прямої трансляції", - заявляє "БЮТ-Батьківщина".

Партія Тимошенко називає "гаранта Конституції" ініціатором таких обмежень, а рішення судів – фальшивими.

"Ви зобов'язані забезпечити гарантоване Основним законом право громадян на участь або отримання інформації з ініційованих та контрольованих вами процесів", - наголошує "БЮТ-Батьківщина" .

Фракція нагадує Януковичу про обіцянку гласного та відкритого суду над опозицією.

"Вся країна знає, що ви "хазяїн свого слова": сам дав, сам забрав. Саме цим принципом ви керується, відверто не виконуючи свої передвиборчі обіцянки. Однак тепер ви нищите не лише власну репутацію, а й репутацію країни, оскільки відкритість процесів ви гарантували перед європейською спільнотою", - заявляє "БЮТ-Батьківщина".

Зараз ви читаєте новину «У БЮТ вже знають, що Янукович закриє суд над Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути