Ексклюзиви
пʼятниця, 05 листопада 2010 12:56

У БЮТ не вірять, що "регіонали" позбавлять повноважень сумісників

У БЮТ не вірять, що "регіонали" позбавлять повноважень сумісників

Віце-спікер Микола Томенко вважає, що депутати сьогодні не розглянуть законопроект про доступ до публічної інформації та питання сумісників.

Про це він сказав на брифінгу у парламенті.

"У нас депутати розумні люди. І те, що відбувається в сесійній залі-це така цікава технологічна гра. Вперше в історії останніх місяців у нас не голосується скорочена процедура. Якщо це робиться, то хтось не хоче розглядати ці питання. Я думаю, що буде зроблено все, щоб сьогодні їх не розглядати", - зауважив парламентар.

За його словами законопроект про доступ до публічної інформації більшість не хоче розглядати тому що "відразу відкриваєтсья бізнесова частина їхнього життя".

"Я пам'ятаю при попередньому уряді одна комп'ютерна компанія запропонувала розробити земельну відкриту базу даних. Коли вона це зробила їй подякували і сказали, що базу треба знищити. Тому, поки що в крахні ніхто не зацікавлений, щоб зробити доступ до власників землі нерухомості...Я не думаю, що найближчим часом цей законопроект буде підтримано", - зазначив "бютівець".

"Бютівець" зауважив, що питання сумісників затягують, тому що президент і його команда аналізують результати місцевих виборів.

"За результатами виборів будуть кадрові зміни, тому тут виникає проблема, тому що можлива якась частина теперішніх сумісників повернеться в парламент. У зв'язку з цим буде робитися все, щоб законопроект не розглядався", - резюмував Томенко.

Заявленою метою закону про доступ до публічної інформації є забезпечення механізмів відкритості та реалізації права на досту до публічної інформації.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У БЮТ не вірять, що "регіонали" позбавлять повноважень сумісників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути