Ексклюзиви
субота, 25 січня 2014 11:53

Спецтема: Євромайдан-2013

У Будинку профспілок та КМДА накопичують вогнепальну зброю - Захарченко

У Будинку профспілок та КМДА накопичують вогнепальну зброю - Захарченко
Віталій Захарченко Фото: lenta-ua.net

У Будинку профспілок і будівлі Київської міськдержадміністрації накопичують вогнепальну зброю, а конфлікт в рядах протестувальників загострюється. Таку інформацію надав Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко.

"Події останніх днів у столиці України показали, що наші спроби мирно вирішити конфлікт, не вдаючись до силового протистояння, залишаються марними. Наші заклики не почуті, домовленості перемир'я порушуються... За оперативною інформацією, отриманою правоохоронцями, в Будинку профспілок та КМДА накопичується вогнепальна зброя", - йдеться у зверненні глави МВС до громадян України і представникам іноземних держав.

Він нагадав, що у бік міліції, яка не вдається до застосування сили, оскільки продовжуються переговори влади й опозиції, знову полетіли бруківка та "коктейлі Молотова", підпалений житловий будинок. Крім того, лідер Радикальної партії України Олег Ляшко закликав затримувати і нападати на правоохоронців.

"Вночі один міліціонер убитий пострілом в голову, троє правоохоронців захоплені на Майдані Незалежності. Один з них, важко поранений, в госпіталі, ще двох продовжують утримувати в приміщенні Київської міської державної адміністрації", - додав Захарченко.

Він підкреслив, що переговори міліції з лідерами протестів і опозиційними депутатами, які тривали вночі, не дали результату.

"Вони вже не можуть вплинути на радикальні угруповання, які контролюють захоплені будівлі і влаштовують силові акції", - заявив глава МВС.

"Опозиційні лідери не відмежовуються від радикальних сил, але вже не в змозі їх контролювати і наражають на небезпеку громадян України", - підкреслив Захарченко.

За його словами, на ці події, які набувають вже характер "високого ступеня екстремістських дій", світове співтовариство "не повинно закривати очі".

Зараз ви читаєте новину «У Будинку профспілок та КМДА накопичують вогнепальну зброю - Захарченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути