середа, 15 березня 2017 14:28

У Бельгії Портнов виграв суд у заступника генпрокурора Баганця

У Бельгії Портнов виграв суд у заступника генпрокурора Баганця

Кримінальний суд Бельгії виніс вирок, яким визнав винним і засудив колишнього першого заступника генерального прокурора України Олексія Баганця за умисне надання суду недостовірної інформації 2014 року.

Про це колишній перший заступник глави Адміністрації тодішнього президента Віктора Януковича Андрій Портнов повідомив на своїй сторінці в Facebook, опублікувавши рішення суду.

"Суд встановив юридичний факт навмисності дій чиновника ГПУ Баганця, хибності поширеної Генеральною прокуратурою в органах ЄС інформації і засудив його до одного місяця тюремного ув'язнення і штрафу в розмірі шести тисяч євро, які необхідно заплатити до бюджету Бельгії. Але реальний результат цього рішення - оцінка всієї української політичної системи, що використовує юстицію для піару, політичних переслідувань і зведення рахунків", - пише Портнов.

За його словами, вирок Європейського суду став першим прецедентом і є сигналом всім українським правоохоронцям.

"Вирок європейського суду став першим прецедентом, прикладом невідворотності покарання, відновлення справедливості і можливості чинити опір державній машині без інструментів впливу і на чужій території. Крім того, цей вердикт - сигнал кожному українському правоохоронцю, що в світі ніде сховатися і при наявності наполегливості покарати чиновників будь-якого рівня можна в найавторитетніших судах Європи", - зазначив Портнов.

Він повідомив, що після вступу вироку в силу будуть розпочаті процедури, спрямовані на його виконання в Україні та інших країнах світу.

Зараз ви читаєте новину «У Бельгії Портнов виграв суд у заступника генпрокурора Баганця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути