Ексклюзиви
неділя, 24 березня 2013 15:04

У Банкової два варіанти виборів мера Києва

У Банкової два варіанти виборів мера Києва
Фото: Фокус.ua

У ситуації з призначенням дати виборів київського мера на Банковій розглядають два варіанти: не проводити вибори в Києві взагалі до 2015 року або провести вибори мера без Київради.

Про це повідомляє "Дзеркало тижня. Україна" з посиланням на інформовані джерела.

За даними джерел, у разі проведення виборів у 2013 році в плани Банкової не входить об'єднання повноважень мера і голови адміністрації і передача всієї повноти виконавчої влади від призначеного президентом голови КМДА всенародно обраному меру.

"Виходить, такий собі мер-пер без влади. Зате влада - з головою адміністрації і старою ручною Київрадою, яка іншою для регіоналів апріорі бути не може. Інакше вони просто втрачають Київ", - йдеться в статті.

Оглядач зазначає, що в ситуації, що склалася, опозиція зіграла на руку владі, підтримавши у першому читанні постанову про чергові вибори в столиці.

"Тобто питання про те, планові вони (вибори) або дострокові (навколо чого, власне, ламалося стільки списів), відпадає сам по собі. Внаслідок влада, руками КСУ, використовуючи одну з існуючих правових колізій (а всі чергові вибори в Україні повинні проводитися раз на п'ять років і одночасно), з легкістю перенесе вибори в Києві на 2015 р. Щоб уніфікувати з іншими місцевими виборами", - пише автор статті.

Зараз ви читаєте новину «У Банкової два варіанти виборів мера Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути