Ексклюзиви
середа, 27 вересня 2023 07:40

Спецтема: Війна Росії проти України

У Байдена відмовилися коментувати ліквідацію командуючого ЧФ РФ

У Байдена відмовилися коментувати ліквідацію командуючого ЧФ РФ
У Вашингтоні знають про відповідні повідомлення від України. Фото: pixabay.com

В адміністрації президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена відмовилися коментувати загибель командувача Чорноморського флоту Росії Віктора Соколова.

У Вашингтоні від України знають про відповідні повідомлення, заявила речниця Білого дому Карін Жан-П'єр під час пресбрифінгу. Вона додала, що підтвердити цю інформацію США не можуть, оскільки не було офіційних заяв.

"Але, очевидно, ми знаємо про повідомлення", – сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЗСУ дали роз'яснення щодо ліквідації командувача ЧФ РФ

На прохання журналістів прокоментувати позицію США щодо можливої загибелі командувача ЧФ РФ, речниця Білого дому заявила, що "у Вашингтоні бачили повідомлення, і, звісно ж, знають про відео".

"Зараз мені просто нема чого підтверджувати", – пояснила сказала Жан-П'єр, зазначивши, що у Байдена бачили відео, опубліковане Міністерством оборони Російської Федерації, на якому командувач ЧФ РФ живий і нібито бере участь у засіданні колегії оборонного відомства.

Під час удару по штабу флоту в Севастополі 22 вересня загинув командувач Чорноморським флотом РФ адмірал Віктор Соколов. Це є першою втратою такого рівня під час бойових дій від 1904 року, пише Defense Express. Від часів Російсько-японської війни (1904-1905 років) російський флот жодного разу не втрачав своїх командувачів.

Зараз ви читаєте новину «У Байдена відмовилися коментувати ліквідацію командуючого ЧФ РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути