Ексклюзиви
пʼятниця, 24 вересня 2010 13:07

У Азарова обіцяють ощасливити мільйони родин

У Азарова обіцяють ощасливити мільйони родин

Станом на 24 вересня поточного року за призначенням субсидій за спрощеним порядком звернулося 792 тисячі 200 родин.

Про це заявив міністр праці та соцполітики Василь Надрага, виступаючи у Верховній Раді.

За його словами, ця цифра більше ніж у 3,5 рази перевищує показник липня.

"За нашими прогнозними оцінками до 90-95% з числа тих сімей, які звертаються за призначенням житлових субсидій, вони отримують це право і отримують ці субсидії", - сказав міністр.

Надрага зазначив, що невеликий відсоток звернень за призначенням субсидій пов"язаний з тим, що "поки на вулиці тепло і в домівках не працюють котли та батареї, обсяг споживання газу є незначним, а відтак комунальні платежі не перевищують поріг, за яким виникає право на субсидію".

"Найбільшу кількість звернень ми очікуємо у жовтні-листопаді", - додав він, зазначивши що за прогнозами фахівців, кількість родин, які отримають субсидію, буде коливатися від 1 до 2,5 мільйонів.

При цьому міністра нагадав, що "урядовим рішення від 8 вересня органам праці та соціального захисту населення надано право призначати субсидії на опалювальний сезон на підставах заяв, поданих громадянами у серпні-вересні поточного року".

"Тобто вдруге подавати документи громадянам, якщо вони це зробили у серпні-вересні, непотрібно. З початком опалювального сезону їхні документи будуть розглянуті і їм будуть призначені відповідні субсидії", - наголосив Надрага.

"Навіть якщо звернення за призначенням субсидії від громадянина до управління соціального захисту надійшло до 1 листопада, субсидії можуть бути призначені з серпня цього року", - зазначив він.

Зазначимо, що значна частина українців сплачують за опалення напротязі року.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «У Азарова обіцяють ощасливити мільйони родин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути