пʼятниця, 04 жовтня 2013 19:23

У Януковича є всі юридичні підстави звільнити Тимошенко - Москаль

У Януковича є всі юридичні підстави звільнити Тимошенко - Москаль
Геннадій Москаль. Фото: sled.net.ua
Нардеп Геннадій Москаль переконаний, що з юридичної точки зору у президнта україни Віктора федоровича є всі підстави для помилування, або звільнення Юлії Тимошенко, достатньо лише його волі. Про це він розповів TВi.ua.

Екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко не повинна просити президента України Віктора Януковича про помилування.

За його словами, з точки зору юридичної площини, у Януковича є всі підстави для звільнення Тимошенко. Згідно з Конституцією, саме президент є особою, яка здійснює помилування, і для цього не потрібна прохання засудженого. Тому це залежить не від закону, а від політичної волі керівництва країни.

Але, на думку Москаля, виїзд Тимошенко на лікування не є вирішенням проблеми. Екс-прем'єр повинна бути повністю реабілітована, і підставою для цього є рішення Європейського суду з прав людини.

Нардеп зазначив, що Верховний Суд України повинен переглянути справу Тимошенко і визнати, що, укладаючи газові контракти з Росією, вона діяла в умовах крайньої необхідності, а тому це не може бути підставою для кримінальної відповідальності. І таким чином назавжди поставити крапку в цьому питанні.

Нагадаємо, захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко зачитав заяву екс-прем'єра про згоду прийняти офіційну пропозицію Пета Кокса та Олександра Кваснєвського виїхати на лікування до Німеччини.
Зараз ви читаєте новину «У Януковича є всі юридичні підстави звільнити Тимошенко - Москаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути