середа, 18 липня 2018 16:17

У Януковича вимагають від Луценка вибачень і погрожують судом

Адвокати президента-утікача Віктора Януковича чекають від генпрокурора Юрія Луценка публічних вибачень за звинувачення у розкраданні $40 млрд.

Із відповідним листом до Луценка звернулася британська юридична фірма Joseph Hаge Aaronson LLP (JHA LLP), що представляє інтереси Януковича, пише "Страна".

Англійські адвокати назвали наклепом заяву Луценка на засіданні ООН 23 травня 2018 року. Тоді генпрокурор повідомив про причетність Януковича та його оточення до розкрадання $40 млрд і про спецконфіскацію $1,5 млрд за рішенням Краматорського районного суду.

Автор: strana.ua
 
Автор: strana.ua
 

У листі юристи наголошують, що жодна країна світу не виявила будь-яких коштів або активів, що належать Януковичу, і не заморозила їх. Крім того, навіть в Україні нема жодного звинувачення у розкраданні коштів Януковичем. А в рішенні Краматорського райсуду екс-гарант не є ні свідком, ні підозрюваним.

Адвокати наполягають, щоб Луценко "офіційно та публічно вибачився і відмовився від цих звинувачень" або надав JHA LLP конкретні судові рішення, що підтверджують провину Януковича у розкраданні коштів.

У JHA LLP наголосили, що будь-яка відповідь Луценка чи її відсутність буде доказом у справах щодо оскарження санкцій ЄС і зможе бути використана у судових процесах проти самого Луценка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські журналісти знайшли $700 млн, які вивезли Янукович і друзі

Віктор Янукович утік з України 23 лютого 2014 року. Відтоді живе в Росії. Екс-президента обвинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, державній зраді, пособництві РФ. Йому загрожує довічне ув'язнення. 5 липня 2017 року в ефірі російського "Першого каналу" Янукович заявив, що не хоче брати участь у судовому процесі.

Зараз ви читаєте новину «У Януковича вимагають від Луценка вибачень і погрожують судом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути