середа, 29 травня 2013 16:15

У Януковича розпочали "інформаційну підготовку громадськісті до певних угод" - експерт

У Януковича розпочали "інформаційну підготовку громадськісті до певних угод" - експерт
Сергій Таран. Фото: www.newsmarket.com.ua

Заяву радника президента Андрія Гончарука щодо того, що Україна не зможе оминути Митний союз Україна можна трактувати, як "інформаційну підготовку до певних угод".

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран.

"Він мав на увазі, що будь які угоди, які підпише президент під час таємних зустрічей — мають бути легітимізовані", - наголосив експерт.

"Очевидно, що в контексті, в якому заява була оприлюднена, то громадська думка готувалась до того, що Янукович міг щось попідписувати. Проблема полягає, що зараз жодні процедури, які дають розуміння, яким чином укладаються угоди та домовленості — відсутні", - додав він.

Окрім того, політолог наголосив: "Янукович взяв і поїхав, ніхто навіть не знає про що вони говорили. Чому у нас Тимошенко сидить? Тому що вона нібито порушила процедуру про укладення угоди про газовий контракт із Росією. Так, вона нібито порушила, і за це сидить. А зараз, так як веде Янукович міжнародні переговори, то не те, що порушені процедури, а їх просто немає".

"Саме тому, що громадськість не знає про що вони там домовилися, то час-від-часу виникають такі заяви, аби готувати громадськість. Саме інформаційна підготовка громадськісті до певних угод, саме так варто сприймати слова Гончарука", - резюмував він.

Нагадаємо, керівник Головного управління з питань міжнародних відносин адміністрації президента Андрій Гончарук заявив, що оминути Митний союз Україна не зможе, оскільки має там певні економічні вигоди.

Як відомо, Янукович та Путін зустрілися 26 травня. Раніше з'явилася інформація, що під час зустрічі Україна пішла на поступки Росії в переговорах щодо української ГТС в обмін на отримання статусу спостерігача в Митному союзі.

Зараз ви читаєте новину «У Януковича розпочали "інформаційну підготовку громадськісті до певних угод" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути