четвер, 05 травня 2011 10:25

У Януковича попередили чиновників про очікувані кадрові трагедії

У Януковича попередили чиновників про очікувані кадрові трагедії

Президент України Віктор Янукович підписав два укази про забезпечення доступу до публічної інформації в зв'язку з набранням чинності відповідного закону.

Зокрема, радник президента України та його представник у Конституційному суді Олена Лукаш повідомила про те, що Янукович підписав укази про питання забезпечення органами виконавчої влади доступу до публічної інформації та про першочергові заходи щодо забезпечення доступу до публічної інформації у допоміжних органах, створених президентом України.

Лукаш нагадала, що закон про публічну інформацію, прийнятий парламентом 13 січня цього року, набуває чинності 9 травня.

"Таким чином, дуже скоро закон у повному обсязі розпочне свою роботу", - підкреслила вона, відзначивши, що саме тому президент підписав два укази "з метою державного контролю за механізмом реалізації закону, з метою забезпечення безумовного виконання закону органами державної виконавчої влади".

"В указах президент поклав персональну відповідальність за виконання закону про доступ до публічної інформації на керівників центральних органів виконавчої влади... Вони вже не зможуть посилати до своїх підлеглих, які нібито щось не встигли подати... Невиконання вимог указів президента може стати підставою для подальших кадрових трагедій в житті чиновництва, яке буде порушувати закон", - підкреслила Лукаш.

Зараз ви читаєте новину «У Януковича попередили чиновників про очікувані кадрові трагедії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути