четвер, 12 січня 2012 13:07

У Януковича відрапортували, що готові до переписування Конституції

У Януковича відрапортували, що готові до переписування Конституції

Найближчим часом в Україні почне роботу Конституційна асамблея з підготовки нового тексту Основного закону - Конституції України.

Про це повідомив глава адміністрації президента Сергій Льовочкін.

"Комісія, яку підтримав президент і яку очолює Леонід Макарович Кравчук, завершила роботу над принципами формування та діяльності Конституційної асамблеї. Такі документи прийшли до адміністрації президента та за дорученням президента готується проект указу про відповідну підтримку цих ініціатив", - сказав він журналістам у четвер у Києві.

За словами Льовочкіна, нова Конституція, текст якої має розробити Конституційна асамблея, повинна стати демократичною і "врахувати кращий світовий досвід".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кравчук запевняє, що не покине роботу над новою Конституцією

Голова президентської адміністрації також підкреслив, що конституційна реформа є одним з основних пріоритетів, визначених президентом на поточний рік.

Нагадаємо, 21 лютого минулого року Віктор Янукович підтримав ініціативу Кравчука щодо створення Конституційної асамблеї.

25 лютого Президент провів перше засідання науково-експертної групи зі створення Конституційної асамблеї. Проект нового Основного закону України отримає цьогоріч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці вважають, що Конституцію ігнорує і влада, і опозиція

Кравчук запропонував Януковичу 20 вчених, які будуть готувати концепцію нового Основного закону. Серед них 16 професорів. Більшість розробляли Конституцію в 1996-му. До складу Асамблеї Кравчук пропонує включити 100-150 осіб, але не більше 25% - політиків. Будуть збиратися на сесії двічі-тричі на рік. Науково-експертна група працюватиме постійно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада шукає шпаринки для перекручування Конституції - Кілінкаров

Проект нової Конституції обговорять у парламенті, а після затвердження винесуть на всенародний референдум. Нинішня Конституція закріплює за депутатами право вносити зміни до Основного закону.

Зараз ви читаєте новину «У Януковича відрапортували, що готові до переписування Конституції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути