Ексклюзиви
вівторок, 09 листопада 2010 16:25

У Януковича обіцяють підняти вдвічі виплати при народженні дитини

У Януковича обіцяють підняти вдвічі виплати при народженні дитини

Президент Віктор Янукович пропонує Верховній Раді збільшити виплати при народженні дитини в 2 рази з 12,24-50 тисяч гривень до 25,05-100,2 тисячі гривень.

Про це на брифінгу повідомила перший заступник голови Адміністрації президента Ірина Акімова.

За її словами, виплата при народженні першої дитини відповідно до законопроекту, який Янукович подав на розгляд парламенту, буде становити 25,05 тисячі гривень, при народженні другої дитини - 50,1 тисячі гривень, при народженні третьої і наступних дітей - 100,2 тисячі гривень.

Крім того, за її словами, законопроектом пропонується збільшити розмір одноразової виплати після народження дитини до 8,35 тисячі гривень.

Передбачається, що решта суми на першу дитину виплачуватиметься протягом 2 років, на другу дитину - протягом 4 років, на третю і наступних - протягом 6 років.

Також вона висловила впевненість у тому, що в державному бюджеті на 2011 рік будуть передбачені необхідні для підвищення виплат при народженні дитини кошти.

Нагадаємо, що 15 вересня законопроектом № 7131 депутат Ради від фракції Блоку Юлії Тимошенко Олександр Сочка запропонував парламенту збільшити виплати при народженні дитини також у 2 рази з 12,24-50 тисяч гривень до 25-100 тисяч гривень.

Відповідно до нинішнього законодавства, виплати при народженні першої, другої і третьої і наступних дітей складають 12,24 тисячі, 25 тисяч і 50 тисяч гривень відповідно.

Сума одноразової виплати відразу після народження першої, другої, третьої і наступних дітей становить 4,8, 4,84 і 5 тисяч гривень відповідно, а решта суми виплачується протягом 12, 24 і 36 місяців відповідно після народження дитини.

Підвищення виплат при народженні першої дитини до 25 тисяч гривень, другої - до 50 тисяч гривень, третьої і наступних - до 100 тисяч гривень було однією з передвиборних обіцянок Віктора Януковича.

Подробности, Українські новини

Зараз ви читаєте новину «У Януковича обіцяють підняти вдвічі виплати при народженні дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути