неділя, 27 травня 2012 15:26

У Януковича не вірять в реальність санкцій США - ЗМІ

У Януковича не вірять в реальність санкцій США - ЗМІ
"Наші зовнішньополітичні „світочі" вважають: коли Меркель піде вслід за Саркозі, українська влада вирішить усі проблеми. І Європу, як і Сполучені Штати, „попустить", пише видання Фото: obozrevatel.com

В адміністрації президента України Віктора Януковича не вірять у реальність застосування Сполученими Штатами індивідуальних санкцій. Про це йдеться в статті Володимира Кравченка "Чиказька школа економії" у свіжому номері ZN.UA.

"Чи усвідомлюють у Києві наслідки „лукашенкізації" країни та політики загострення відносин із Заходом? У тому числі і в контексті відносин із Росією? Чи розуміють представники нинішньої української влади всі негативні наслідки вакууму безпеки, в якому опинилася Україна після прийняття рішення про позаблоковий статус? Чи допомогла наочна ілюстрація "м'якої ізоляції" у Чикаго зрозуміти, чим загрожує політика, яку проводить Банкова? Схоже, ні. За інформацією DT.UA, на Банковій вважають, що немає реальної загрози застосування Сполученими Штатами індивідуальних санкцій, і реакція Вашингтона на справу Тимошенко — це, швидше, ритуал: для Обами та його спонсорів більше важить те, що робить для них Київ (уран, Афганістан тощо)", — пише автор.

В даний час у комітеті із закордонних справ сенату США знаходиться на розгляді проект резолюції від сенатора Джеймса Інхофа із закликом звільнити з ув'язнення колишнього прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко, а також заборонити видачу віз президентові Януковичу і відкликати з Києва посла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США можуть ввести санкції проти України після парламентських виборів - політолог

"І якщо в Європі PR-кампанію Януковича програно, то в основному це сталося, переконані на Банковій, через позицію канцлера Ангели Меркель, яка ініціювала також і політичний остракізм соціаліста Франсуа Олланда під час президентської кампанії у Франції. Наші зовнішньополітичні „світочі" вважають: коли Меркель піде вслід за Саркозі, українська влада вирішить усі проблеми. І Європу, як і Сполучені Штати, „попустить", — йдеться в статті.

Зараз ви читаєте новину «У Януковича не вірять в реальність санкцій США - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути