вівторок, 29 січня 2019 14:50

У 2024 році ми подамо заявку на вступ до ЄС - Порошенко

У 2024 році ми подамо заявку на вступ до ЄС - Порошенко
Верховна Рада може остаточно затвердити курс на ЄС і НАТО 7 лютого. Фото: gazeta.ua

У 2024 році Україна подасть заявку на членство в Європейському Союзі.

Про це сказав президент Петро Порошенко на форумі "Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом", який проходить у Києві.

"У 2024 році ми подамо заявку на вступ до Євросоюзу. І не маю жодного сумніву, що ми її отримаємо і почнемо виконувати план дій щодо членства в НАТО", - повідомив глава держави.

Він підкреслив, що підтримку громадянами цього курсу демонструє кількість людей, які туди їздять: за півтора роки понад 2 млн людей скористалися правом безвізових поїздок до Європи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, скільки українців є прихильниками вступу в ЄС

3 вересня президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект, яким пропонує закріпити у Конституції прагнення України стати членом Європейського Союзу та Північноатлантичного альянсу. Законопроект визначили як невідкладний.

22 листопада КСУ визнав конституційними зміни до Основного закону. Того ж дня Верховна Рада ухвалила у першому читанні зміни до Конституції щодо закріплення курсу України на членство в ЄС і НАТО.

Ухвалити вцілому зміни до Конституції Верховна Рада має право лише наступної сесії щонайменше 300 голосами. Потім ухвалений закон мають підписати спікер парламенту та президент.

Зараз ви читаєте новину «У 2024 році ми подамо заявку на вступ до ЄС - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути