четвер, 14 квітня 2022 10:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Тюрма за неповернення чоловіків із-за кордону під час війни: "слуги" прокоментували законопроєкт

Тюрма за неповернення чоловіків із-за кордону під час війни: "слуги" прокоментували законопроєкт
Необхідно покарати декілька десятків посадовців, чиновників та депутатів, які втекли з України під час війни. Фото: facebook.com/david.braun

Фракція політичної партії "Слуга народу" не підтримуватиме законопроєкт про кримінальну відповідальність для військовозобов'язаних українців, які протягом 15 днів не повернуться в Україну під час воєнного стану.

Пропонована норма жодним чином не вирішує тієї мети, яку насправді треба досягнути, заявив 14 квітня глава фракції Давид Арахамія.

"Ми вважаємо, що у такому вигляді ця законодавча норма є шкідливою і небезпечною як для оборони України сьогодні, так і для відбудови її у майбутньому. Сотні тисяч українців повернулися додому, щоб захищати свою краіну під час війни. Багато з тих, хто залишився, працює за кордоном і пересилає в Україну гроші у якості допомоги сім'ям чи як пожертвування до фондів оборони країни", - написав він у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: $4,5 тис. за втечу: на Буковині викрили канал міграції уклоністів

Водночас необхідно покарати декілька десятків посадовців, чиновників та депутатів, які втекли з України під час війни.

"Будемо шукати інших способів покарання цих осіб. Стосовно решти людей ніяких санкцій не буде і бути не може. Ми зацікавлені у тому, щоб після завершення бойових дій, після нашої перемоги, всі наші громадяни повернулися в Україну, працювали над її відновленням і мали змогу жити звичним життям", - додав Арахамія.

10 квітня у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт щодо обов'язку осіб, які згідно з законом підлягають призову на військову службу під час мобілізації, повернутися в Україну. За невиконання вимог щодо повернення в Україну без поважних причин після запровадження воєнного стану пропонують карати позбавленням волі на строк від п'яти до 10 років.

Зараз ви читаєте новину «Тюрма за неповернення чоловіків із-за кордону під час війни: "слуги" прокоментували законопроєкт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути