Ексклюзиви
пʼятниця, 19 жовтня 2012 15:49

Спецтема: Луценко за ґратами

Тюремники ігнорують погіршення стану здоров'я Луценка — дружина

Тюремники ігнорують погіршення стану здоров'я Луценка — дружина
Ірина Луценко каже, що чоловіка усе ще не лікують, а лише дають знеболююче. Фото: kontrakty.ua

Стан здоров'я Юрія Луценка залишається стабільно поганим.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповіла дружина і захисник екс-міністра Ірина Луценко. Нагадаємо, на початку тижня вона розповіла, що стан здоров'я її чоловіка істотно погіршився.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокати Луценка оскаржили дії Менської колонії у суді

"Ситуація зі здоров'ям Луценка залишається стабільно поганою. Жодного лікування йому не дають. Уже в 18 раз його обстежили і підтвердили увесь той букет хвороб, який в нього був, коли він був у СІЗО: проблеми з печінкою, гепатит, проблеми із підшлунковою, серйозні головні болі. Підвезли тільки знеболювальне, я передаю таблетки для підтримки підшлункової. Знімають головні болі, які в нього зараз є. Запропонували зробити пункцію печінки, але Юра відмовився, бо ніхто його у стаціонар класти не збирається. Посилаються на лікарів, які сказали, що питання печінки, яке погіршується із місяця в місяць, можна вирішувати у колонії. Вірусний гепатит, який мутує, можна лікувати у колонії. При гепатиті людей ізолюють у лікарні, курс лікування має бути не менше 40 днів", - розповіла вона.

На думку Ірини Степанівни, влада зацікавлена у тому, щоб зламати її чоловіка морально і фізично.

"Щоб він не мав можливості говорити, протистояти і навіть захищатися. Ми написали адвокатське звернення до Менської колонії. Бо ініціатором звільнення його за станом здоров'я може бути тільки керівництво колонії. Ми навели їм посилання на Кримінально-виконавчий кодекс та перелік захворювань, які несумісні з перебуванням людини у місцях позбавлення волі. Ми закцентували їх увагу на їх функції. Саме тому зараз так активно кажуть, що Луценко не настільки хворий, що у нього немає таких хвороб. Вказівка Януковича — щоб Луценко сидів, тому про звільнення мови йти не може", - наголосила Ірина Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Треба обрати між напівтюрмою-напівдурдомом та європейськими стандартами демократії" - Луценко

Нагадаємо, раніше захист екс-міністра написав звернення до Менської колонії з проханням звернутись до суду щодо можливості звільнення Луценка за станом здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «Тюремники ігнорують погіршення стану здоров'я Луценка — дружина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути