Ексклюзиви
пʼятниця, 10 червня 2011 09:52

Тягнибок скаржиться, що влада пресує "Свободу"

Тягнибок скаржиться, що влада пресує "Свободу"

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок упевнений, що для заборони його політичної сили немає законних підстав.

Про це він заявив в інтерв'ю "ЛІГАБізнесІнформ", коментуючи заяву прем'єра Миколи Азарова про те, що після подій 9 травня у Львові.

"Для цього режиму постановка будь-якого питання можлива. Але заборона потужної позапарламентської опозиційної сили повинна мати підстави. Про це скаже кожен студент першого курсу юрфаку. А влада при всьому бажанні не може знайти законних підстав для заборони "Свободи", - заявив Тягнибок.

"Пробували злякати нас розпуском обласної й міської рад. Але, вочевидь, зрозуміли, що на позачергових виборах "Свобода" отримає ще більше голосів, а регіонали з сателітами "пролетять", - зазначив він.

На запитання про те, скільки справ було порушено проти "свободівців" через львівські події Тягнибок відповів: "Зараз розкручують, як мінімум, 5 кримінальних і ще декілька адміністративних справ. Характерно, що вони стосуються не тільки подій 9 травня у Львові".

"Інкримінують усе, що завгодно - від порушень громадського порядку на попередніх і навіть майбутніх акцій до спротиву співробітникам міліції у відділку. Свідками виступають, як правило, самі міліціонери. Є факти катувань під час допитів. Все це свідчить, зрозуміло, про політичне замовлення. Каральним органам, очевидно, поставили завдання пресувати "Свободу" під будь-якими приводами", - сказав Тягнибок.

"Крім того, є спроби тиснути, у тому числі кримінальними справами, на членів економічної ради "Свободи". Є інформація, що силовим структурам дали вказівку будь-який бізнес, який підозрюється в прихильності до "Свободи", "помножити на нуль", - заявив лідер "свободівців".

За словами Тягнибока, його однопартійців намагаються під різними приводами викликати на допити.

"Щодня допитують наших депутатів, голів фракцій у Львівській обласній і міській радах, не раз по 5-9 годин. [...] Деякої справи ми вже виграли, декількох ув'язнених звільнили", - повідомив він.

На його думку, подіями 9 травня "твердолобі організатори "маршів Перемоги" хотіли "дати ляпас Львову рукою кишенькових "родін", а "тепер уже губернатори Януковича - такі як Добкін - погрожують зібрати сили й ударити ногою "міжнародних гостей". 

Зараз ви читаєте новину «Тягнибок скаржиться, що влада пресує "Свободу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути