вівторок, 13 жовтня 2009 17:16

Тягнибок: "Ющенко має останній шанс визнати Бандеру"

Тягнибок: "Ющенко має останній шанс визнати Бандеру"

Наближається до завершення президентська каденція Віктора Ющенка, і він має останній шанс належним чином вшанувати українських повстанців та відзначити провідника цієї боротьби – Степана Бандеру. Вони боролись за державну незалежність України проти московських, німецьких, польських, угорських, румунських та інших окупантів.

Про це сьогодні під час прес-конференції у Києві заявив глава ВО "Свобода" і кандидат у президенти Олег Тягнибок.

Під час свого виступу він підкреслив, що 14 жовтня вся Україна відзначатиме Свято Покрови та свято Української Повстанської Армії.

"Проте пануюча лжееліта, яка досі святкує так зване "23 фєвраля – Дєнь савєтскай армії", тепер перемальований на День захисника вітчизни, усіляко уникає відзначення традиційного українського свята, присвяченого українським воїнам", - зазначив лідер "свободівців".

У заяві йдеться, що "Свобода" вимагає від президента України надати провіднику Організації Українських Націоналістів Степану Бандері звання Героя України, визнати боротьбу ОУН-УПА національно-визвольною боротьбою Української нації та проголосити 14 жовтня – День створення УПА – державним святом.

"Президент просто зобов"язаний це зробити", - наголосив Тягнибок.

За його словами, Ющенко перебуває під впливом антиукраїнських сил і настільки захоплений поточною політичною боротьбою, що банально побоявся присвоїти Степанові Бандері звання Героя України.

"Усі розмови президента про українську націю так і не завершилися визнанням борців за її визволення, не зважаючи на те, що є суспільна і, головне, політична затребуваність ідей Бандери", - зазначив Тягнибок.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Тягнибок: "Ющенко має останній шанс визнати Бандеру" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути