Ексклюзиви
середа, 24 квітня 2013 16:14

ТВі могла загребти "Сім'я", щоб використати його як інструмент впливу на виборах-2015 - есперт

ТВі могла загребти "Сім'я", щоб використати його як інструмент впливу на виборах-2015 - есперт
За словами Луканова, "попереднього каналу ТВі ми вже стовідсотково не побачимо". Фото: foto.delfi.ua

До захоплення телеканалу ТВі може бути причетна Адміністрація президента або люди з оточення Януковича, аби використати його в своїх цілях на президентських виборах.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав голова Незалежної медіапрофспілки Юрій Луканов.

"В Україні відбувається наближення президентської кампанії. Я думаю, що це один із перших її зовнішніх проявів, - говорить він. - Де-факто на ТВі відбувається якась зміна власника. Що конкретно її спричинило, сказати важко. Тому що у нас структура власності не тільки на ТВі, а й узагалі в усіх медіа в Україні, є непрозорою. Дуже часто засобом масової інформації володіє якась офшорна компанія або хтось, кого ми підозрюємо, але фактично цього не знаємо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суди за ТВі можуть тривати роки, а колектив зміниться до осені - експерти

Експерт припустив, що до цих подій із ТВі може бути причетний президент Віктор Янукович.

"У захопленні каналу зацікавлені ті, хто це вже зробив. Але за цими людьми можуть стояти більш потужні сили, більш потужні гравці, які зацікавлені взяти його під контроль у звязку з наближенням передвиборчої кампанії. Це може бути зокрема й Адміністрація президента або люди з оточення Януковича. Тобто "Сім'я", яка зараз підгрібає під себе і відкриває нові якісь ЗМІ, сподіваючись використати їх як інструмент впливу на виборах 2015 року", - заявив Луканов.

На його думку, "попереднього каналу ТВі ми вже не побачимо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналіста ТВі Павла Шеремета звільняють з телеканалу

"Я думаю, що у попередньому форматі ТВі працювати вже точно не буде. Будуть, звичайно, якісь зміни, більш жорсткі вимоги поставлені. Це оптимістичний сценарій. А за песимістичним - телеканал буде по суті знищений. Який із цих сценаріїв буде реалізовано, подивимось. Але попереднього каналу ТВі ми вже не побачимо - це стовідсотково. Хоча б тому, що дії з захвату каналу були настільки брутальними, що більшість персоналу або й весь, який безумовно себе поважає, просто не захоче працювати за нового керівництва", - переконаний медіаексперт.

Він також не виключає, що новим акціонером ТВі міг стати олігарх і політик Валерій Хорошковський, про що повідомляли ряд ЗМІ.

"Я припускаю, що такі конфлікти у ЗМІ з наближенням президентської виборчої кампанії траплятимуться частіше. Очевидно, що треба змінювати законодавство. Необхідно, щоб власність медіа була прозорою. І мабуть не можна допускати, щоб узагалі офшорні фірми керували засобами масової інформації в Україні. Це повинні бути лише фірми, що зареєстровані в Україні, а їхні власники чи співзасновники - відомі громадськості", - резюмував голова Незалежної медіапрофспілки.

Зараз ви читаєте новину «ТВі могла загребти "Сім'я", щоб використати його як інструмент впливу на виборах-2015 - есперт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути