вівторок, 05 липня 2022 04:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Туреччина купляє у РФ крадене українське зерно – "Схеми"

Туреччина купляє у РФ крадене українське зерно – "Схеми"
Розповіли, хто купляє крадене українське зерно. Фото: Слово і Діло

Російські окупанти вивозять українське зерно з Криму до турецьких портів.

Судна регулярно заходять у порт окупованого Севастополя, завантажуються звезеним з тимчасово окупованих територій зерном через термінал "Авліта", а розвантажуються в турецьких портах, йдеться у розслідуванні проєкту "Схеми".

Окупанти вимикають радари на суднах, однак вони регулярно потрапляють на знімки з супутника.

Попри запевнення турецької влади у тому, що вони не визнають Крим російським і не купують крадене українське зерно з окупованих територій, супутникові знімки, які публікують розслідувачі, доводять, що Росія системно вивозить через Крим українське зерно в Туреччину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Маріуполя до Сирії: розказали схему перевезення краденого зерна

Одне з таких суден – "Михайло Ненашев" під російським прапором. Журналісти мають докази щонайменше трьох його рейсів з порту в Криму до портів Туреччини.

Інше сирійське судно Finikia супутник показав в "Авліті" 20 квітня. Наступного дня воно вийшло у море завантаженим та зʼявилося на радарах. 29 квітня у турецькому Немруті Finikia розвантажило зерно. Судно знов вимкнуло радари 10 травня, а 13 травня його зафіксував супутник у кримському терміналі. Балкер завантажився зерном, і прибув у турецький Іскендерун 24 травня.

1 липня стало відомо, що корабель із українським зерном, викраденим у тимчасово захопленому російськими окупантами Бердянську, зайшов до порту в Туреччині – Карасу. Його там заарештували за запитом української сторони.

Президент України Володимир Зеленський вимагає гарантії безпеки не тільки від Російської Федерації. Гарантії потрібні для запуску "зернового коридору" через Чорне море.

Зараз ви читаєте новину «Туреччина купляє у РФ крадене українське зерно – "Схеми"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути