субота, 29 березня 2014 09:15

"Турчинова і міністрів-силовиків - під суд" - Гриценко

"Турчинова і міністрів-силовиків - під суд" - Гриценко
фото: vesti.ua

Росія будь-якої миті може напасти на Україну. Однак українська влада обрала хибну і зрадницьку позицію у зв'язку з цим. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав народний депутат Анатолій Гриценко.
"Була стратегія стояти смирно. Щоб не було жодного пострілу. Чим закінчилося? Втратили Крим. Два з половиною мільйони людей, територію більшу, ніж деякі європейські держави. Наших 20 тисяч військових з елітними підрозділами — морською піхотою, спецназом — було більш, ніж достатньо, аби нейтралізувати перших сто "зелених чоловічків". Могли б відновити контроль над Верховною Радою Криму, захопити вожаків-сепаратистів і не допустити жодного референдуму. Натомість коли йшли російські війська, стояли та дивилися. Треба було підірвати переправу. Попередити: як тільки сяде один їхній вертоліт, наступний буде збитий. Тільки підійде якийсь корабель — автоматна черга", - наголосив він.
На його думку, через це в Україні — деморалізація.
"Ця влада за кілька тижнів викликала до себе більше ненависті, ніж Янукович за три з половиною роки. Дехто каже: так, ті крали, але хоч країну не здавали. В парламенті гуляє Сергій Клюєв, який оформлював власність у "Межигір'ї", де знайшли зброю, цінності на сотні мільйонів доларів, документальне підтвердження хабарів. У нас є генеральний прокурор? Мав би внести подання на зняття недоторканності і порядок відповідальності. Вишки Бойка забули? Зате він ходить по телеканалах. А його заступника Ясюка, який проводив оборудки колишнього шефа, зробили керівником "Укртрансгазу". Чим нова злочинна влада відрізняється від старої злочинної?", - зауважив народний депутат.
Відповідальність має прізвище, наголошує Гриценко.
"За оборону країни відповідає верховний головнокомандувач Олександр Турчинов. Далі — міністри-силовики. Ці люди мають піти у відставку. А насправді — під суд", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «"Турчинова і міністрів-силовиків - під суд" - Гриценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути