понеділок, 16 квітня 2018 16:03

Турчинова хотіли зробити прем'єром

Турчинова хотіли зробити прем'єром
Секретаря РНБО Олександра Турчинова хотіли зробити прем'єром - ЗМІ. Фото: facebook.com/rnbou

Адміністрація президента хотіла змістити Володимира Гройсмана з посади прем'єр-міністра. Водночас на його місце поставити секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Про це пише журналіст Соня Кошкіна на LB.ua

"У нас було від 240 до 260 голосів. І це навіть не тому, що всі так хотіли відставити Гройсмана - до нього самого ставлення у більшості нейтральне, ні погане ні хороше, просто ніяке.

Ні, народ, природньо, відразу запитував про те, хто замість. І коли чули, що це - Турчинов, дуже надихалися і погоджувалися голосувати.

Навіть групи готові були голоси давати", - ділиться один з тих, хто безпосередньо займався організацією процесу ротації Кабміну.

"Ідея полягала в тому, що призначення Турчинова прем'єром - потужний сигнал усім елітам, регіональним лідерам, всім-всім. Сигнал про те, що другий термін Порошенка реальний, команда у нас потужна, згуртована. І Олександр Валентинович - головний її елемент. Не кажучи про те, що як у глави КМУ, у нього з'явилася б величезна кількість важелів управління ситуацією", - пояснює один із зацікавелних в операції.

Затримка виникла несподівано. За старою звичкою, Петро Порошенко вважає за краще загрібати жар чужими руками.

У профільному законі сказано: "ВРУ за пропозицією президента або не менш як третини від її конституційного складу може розглянути питання про відповідальність КМУ та прийняти резолюцію недовіри". Тобто воля 150 депутатів - варіант допустимий, але всі учасники процесу сходилися на тому, що головним ініціатором заміни Гройсмана повинен виступити президент. Публічно.

Нічого подібного Порошенко не вжив - поклавшись винятково на "авось". Зрозумівши це, його помічники теж зменшили запал. Так само як сам Турчинов, повідомляє ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакарчуку дісталося від Щура

Два роки тому, 14 квітня 2016-го, Верховна Рада проголосувала за кандидатуру Володимира Гройсмана на посаді прем'єр-міністра. Він замінив попередника Арсенія Яценюка.

Того ж дня парламент призначив новий уряд.

Зараз ви читаєте новину «Турчинова хотіли зробити прем'єром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути