середа, 04 березня 2009 14:59

Турчинов закликає СБУ не виконувати злочинні накази

Турчинов закликає СБУ не виконувати злочинні накази

Перший віце-прем"єр України Олександр Турчинов заявляє, що співробітники Служби безпеки України намагаються вилучити оригінали газових документів.

"Головна мета таких дій СБУ (у "Нафтогазі України) - це спроба вилучення оригіналів документів, на підставі яких відбуваються взаєморозрахунки з "Газпромом" і на підставі яких сьогодні працює НАК "Нафтогаз України", - заявив він на брифінгу в середу в Києві.

При цьому А.Турчинов не виключив, що "коли люди переступають межу закону, коли люди переступають, виходячи з власних корупційних інтересів Конституцію, вони можуть піти на все, у тому числі і на знищення оригіналів цих документів". "Це дуже серйозна небезпека", - заявив він.

"Я хочу звернутися до офіцерів, з якими я колись працював разом. Я звертаюся до вас - ви маєте право не виконувати злочинний наказ, ви не повинні стати знаряддям злочинців, корупціонерів, які з подачі президента керують Службою або координують її діяльність", - заявив він на брифінгу в уряді в середу.

У той же час Сергій Давиденко, керівник юридичного відділу департаменту НАКу, повідомив, що вилучення документів, підписаних між НАК "Нафтогаз України" і "Газпромом" про постачання і транзит газу, призведе до труднощів при їх виконанні.

"Я повинен підкреслити, що якщо цих документів не буде у НАК "Нафтогаз України", то НАК "Нафтогаз України" не зможе проводити митне оформлення цього газу, не зможе оформляти нормально транзит газу по території України, не зможе виконувати свої права і зобов"язання по вказаних контрактах", - підкреслив він.

С.Давиденко відзначив, що в даний час про ситуації в НАКу проінформований Кабінет міністрів України і депутати Верховної Ради.

За матеріалами Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «Турчинов закликає СБУ не виконувати злочинні накази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути