пʼятниця, 21 жовтня 2016 11:15

Турчинов передбачає посилення військового протистояння

Турчинов передбачає посилення військового протистояння
Фото: rnbo.gov.ua

Заяви російського президента Володимира Путіна - це блюзнірство. За ними ховаються плани щодо подальшої ескалації ситуації на Донбасі.

Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов під час поїздки в зону АТО.

Він наголосив, що не можна виключати, що мирні ініціативи російської сторони "є тільки прикриттям для посилення військового протистояння".

"Українські військові готові до будь-якого розвитку подій. Позиції на лінії зіткнення укріплені та утеплені. Усі спроби прорвати нашу лінію оборони російсько-терористичними угрупованнями - приречені", - зазначив Турчинов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін погодився на поліцію ОБСЄ, але не хоче іти з Дебальцевого

Секретар РНБО підкреслив, що за останні 2 тижні значно збільшилася кількість ворожих обстрілів, насамперед на маріупольському напрямку.

"Найбільша кількість провокацій та інтенсивність обстрілів - поблизу Мар'їнки, Красногорівки, Водяного та Широкиного. Навіть під час переговорів у Нормандському форматі обстріли українських позицій з боку російського агресора не припинялися.

Такі дії російсько-терористичних угруповань доводять ницість і блюзнірство заяв Путіна на міжнародних переговорах щодо припинення вогню та чітко окреслюють межі його "щирого бажання врегулювати конфлікт", - сказав Турчинов.

У ніч на 20 жовтня у Берліні відбулася зустріч лідерів України, Німеччини, Франції та Росії. У результаті переговорів анонсували нову зустріч у Нормандському форматі.

Зараз ви читаєте новину «Турчинов передбачає посилення військового протистояння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути