Ексклюзиви
середа, 01 вересня 2010 13:38

Турчинов натякнув, що ходити на допити має Янукович

Турчинов натякнув, що ходити на допити має Янукович

Перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов заявляє, що готовий відповідати за будь-які свої дії на посаді в уряді.

Він розглядає сьогоднішні публікації у ЗМІ як "продовження реалізації політичного замовлення чинної влади СБУ та іншим силовим структурам на мою дискредитацію та блокування моєї політичної діяльності шляхом відкриття кримінальних справ чи арешту".

"Я готовий відповідати за будь-які свої дії на посаді в уряді, тому що мені за них не соромно – я чесно працював на державу. Що стосується останніх фальшивок, надрукованих в газеті "Сегодня" та підхоплених іншими виданнями, то вони викликають як мінімум подив, тому що злочинне рішення щодо реалізації газу, який знаходився у Держрезерві, було прийнято Кабінетом міністрів України, який очолював Янукович", - зауважив екс-перший віце-прем"єр.

Як пояснив Турчинов, 27.07.2007 рішенням N974/7 "Про внесення змін до номенклатури" газ був розброньований та виведений з номенклатури Держрезерву. Метою цього рішення була реалізація газу для бізнес-структур з оточення Януковича. Без дозволу нового уряду Держрезерв провів аукціон і реалізував газ. Коли нам стало про це відомо, ми заборонили відпускати газ відповідно до цієї злочинної схеми. Лише на початку 2010 року цей газ був списаний відповідно до судового рішення", - пояснив колишній перший віце-прем"єр.

Соратник Тимошенко також зазначив, що "пан Сіньковський, який проходить по цій справі, теж був призначений на посаду заступника голови Держкомрезерву саме паном Януковичем".

Водночас, Турчинов зазначив, що буде підтримувати розслідування цієї справи, додавши, що має "великі сумніви, що ті, хто ініціювали та приймали постанову N 974/7, понесуть за це відповідальність. Чекатиму нових провокацій, компрометації та звинувачень, не зупиняючи роботу в опозиції".

Раніше екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко заявив про високу вірогідність арешту Турчинова. "Останнім часом Генпрокуратура вирішує лише одне завдання - шукає компромат на Олександра Турчинова, і вірогідність його арешту висока". - сказав екс-чиновник.

1 вересня у ЗМІ з"явилася інформація, що Турчинова можуть викликати на допит. За інформацією джерел його підозрюють в реалізації газу через Держрезерв комерційним структурам.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Турчинов натякнув, що ходити на допити має Янукович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути