Ексклюзиви
середа, 04 жовтня 2017 13:01

Турчинов може презентувати Раді закон щодо Донбасу

Турчинов може презентувати Раді закон щодо Донбасу
Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олександр Турчинов. Фото: УНІАН

Законопроект про реінтеграцію Донбасу народним депутатам може представляти секретар Ради нацбезпеки й оборони Олександр Турчинов.

Про це сказала голова комітету ВР із питань свободи слова й інформаційної політики Вікторія Сюмар у кулуарах.

"Перший документ розробляли Рада національної безпеки йоборони, її апарат. Не виняток, що він (Турчинов. - Gazeta.ua) публічно презентуватиме цей документ. Це комплексні напрацювання РНБО, зроблені для посилення ефективної взаємодії силових підрозділів у зоні проведення антитерористичної операції та переведення її з АТО в більш адекватний профіль - воєнного стану на тих територіях", - сказала Сюмар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Порошенко вже багато років залежить від Путіна" - нардеп

З'явилася інформація, що 4 жовтня у Верховній Раді зареєструють два президентські законопроекти щодо Донбасу. Один про реінтеграцію Донбасу. Другий про замороження на рік закону про особливості місцевого самоврядування на Донбасі.

18 жовтня закінчується дія закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей", що приймали на три роки у вересні 2014-го. За словами представника України у тристоронній контактній групі Ольги Айвазовської, якщо дію закону не продовжать, то в Україні можуть з'являтися проблеми з санкційним пакетом щодо Росії, проведенням переговорів у Мінському та Нормандському форматах.

Зараз ви читаєте новину «Турчинов може презентувати Раді закон щодо Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути