Ексклюзиви
середа, 14 лютого 2018 10:01

Труханова затримали в аеропорту

Труханова затримали в аеропорту
Геннадію Труханову особисто повідомили про підозру. Фото: ТСН

Прикордонники затримали в аеропорту "Бориспіль" мера Одеси Геннадія Труханова.

Про це повідомила журналістка "Радіо Свобода" Наталія Седлецька у Facebook.

За її інформацією, в Україну він прибув рейсовим літаком із Варшави. Затриманого міського голову Одеси прикордонники передали співробітникам Національного антикорупційного бюро України.

Речник Державної прикордонної служби Олег Слободян в ефірі "112 Україна" підтвердив інформацію про повернення Труханова в Україну.

"Відносно цього громадянина прикордонники виконали доручення одного з правоохоронних органів - проінформували ініціатора, після чого прибули слідчі НАБУ, які вручили йому підозру", - сказав Слободян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Результати роботи Труханова: Одеса отримала рейтинг Fitch

13 лютого детективи НАБУ заочно повідомили про підозру меру Одеси Геннадію Труханову та чотирьом його підлеглим. Підозра стосується справи "Краяна".

Слідство вважає, що посадовці причетні до схеми із завдання збитків місцевому бюджету Одеси. У вересні 2016 року Одеська міська рада за 185 млн грн придбала будівлю, яка раніше входила до комплексу ДП Завод "Краян", у приватної структури. Та раніше купила нерухомість за 11,5 млн грн. Отримані від міської влади кошти фірма-продавець спробувала перерахувати компанії з ознаками фіктивності, керівник якої перебуває в зоні АТО. Детективи НАБУ та прокурори САП домоглися арешту рахунків компанії-продавця будівлі.

23 жовтня 2017 року співробітники НАБУ разом з озброєними силовиками винесли з квартири Труханова два опечатаних пакети з документами.

Після того один із депутатів Одеської облради - бенефіціар компанії-продавця згаданої будівлі - разом із ще однією особою запропонували співробітнику НАБУ хабар у розмірі $500 тис. в обмін на зняття арешту з рахунків компанії. Їм повідомили про підозру.

Зараз ви читаєте новину «Труханова затримали в аеропорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути