середа, 18 вересня 2013 10:42

"Важко уявити, щоб Фаріон голосувала за Кличка" - експерт про єдиного кандидата від опозиції

"Важко уявити, щоб Фаріон голосувала за Кличка" - експерт про єдиного кандидата від опозиції
Михайло Погребинський. Фото: obozrevatel.com

Колишній прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, говорячи, що в першому турі на виборах 2015 року повинно бути три кандидати від опозиції мислить як реалістичний політик.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог, директор Київського інституту конфліктології і політичних досліджень Михайло Погребинський.

На запитання, чи така позиція Тимошенко не викличе суперечок в середині опозиції, експерт відповів: "Це не може викликати суперечку, тому що це найбільш раціональний і реалістичний варіант. Я не бачу шансів, що опозиція зможе в першому турі визначити єдиного кандидата. І Тимошенко тут просто висловлює свою позицію як реалістичного політика".

На думку Погребинського Тимошенко усвідомлює, що не зможе взяти участь у виборах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чечетов: Про Тимошенко дуже швидко забудуть, якщо опозиція обере єдиного кандидата

"Вона реалістично розглядає ситуацію, вона розуміє, що не зможе взяти участь у виборах. Вона віддає собі в цьому раду. Звичайно хоче, щоб переміг хтось від опозиції. І тому висловлює свою природну позицію – давайте йдіть разом, а потім хто буде, той буде єдиний кандидат", - сказав він.

"На чому взагалі тримаються аргументи, що потрібні вже в першому турі кандидат. На тому, що не буде розпорошення сил, не буде конкуренції. Що опозиціонери будуть підтримувати єдиного кандидата. По-перше, немає такого кандидата. Важко собі уявити, що Фаріон буде голосувати за Кличка, за людину не чисто арійського походження", - зауважив Погребинський.

Він, також, додав, що наразі єдиного реального кандидата від опозиції немає.

"От якби була така ситуація як була за Ющенко, коли він був єдиним реальним кандидатом. Але сьогодні такого немає. Так чи інакше будуть конкурентні вибори на опозиційному полі", - сказав експерт.

Зараз ви читаєте новину «"Важко уявити, щоб Фаріон голосувала за Кличка" - експерт про єдиного кандидата від опозиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути