вівторок, 03 грудня 2019 11:04

Труба: Мене активно намагаються зняти

Труба: Мене активно намагаються зняти
"Дехто не може зупинитися у своїй фантазії", - пише Труба.

Директор ДБР Роман Труба заявляє, що на нього неможливо впливати грошима чи іншими ресурсами.

Про це Труба написав у Telegram у вівторок.

"Дізнався з новин, що начебто мій колишній колега ще з часів ГПУ за гроші обіцяв впливати на перебіг кримінальних проваджень в ДБР, і це кримінальне провадження розслідує НАБУ.

Перше. Ані на керівництво ДБР, ані на слідчих неможливо впливати ні за гроші, ні за будь-які інші ресурси. Якби мені стало це відомо, то я би першим написав заяву про злочин.

Друге. Я не знаю, чи дійсно є кримінальне провадження та чи хтось намагався заробити на ДБР. Нехай це з'ясовують колеги – до мене поки ніхто не звертався, але я повністю відкритий до роботи зі слідством. Це питання не моєї репутації, а репутації усього Державного бюро розслідувань", - заявив Труба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зробив термінову заяву про ДБР

Труба також заявив, що його "активно намагаються зняти з посади, що дехто не може зупинитися у своїй фантазії: якісь записи в телеграм-каналі, підміна законопроекту і, навіть, анонси борделю".

"Ось тепер це. Скоро можна буде писати книгу фейків зі створення ДБР. Але це означає лише одне: ми незручні для високопосадовців, ми заважаємо їм, тому вони йдуть на будь-які міри, щоб знищити ДБР. Але не вдасться", - написав посадовець.

ЗМІ повідомляли, що НАБУ проводило обшуки за місцем роботи та проживання колишнього начальника головного слідчого управління Генпрокуратури, кума Романа Труби Ігоря Щербини.

Слідчі дії пов'язані з можливим отриманням хабара у $150 тис за закриття територіальним управлінням ДБР у Києві кримінального провадження щодо комерційного підприємства. Половину грошей начебто мав отримати Щербина.

Зараз ви читаєте новину «Труба: Мене активно намагаються зняти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути