вівторок, 19 липня 2022 22:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Триває оновлення силової вертикалі держави – Зеленський

Триває оновлення силової вертикалі держави – Зеленський
Президент України Володимир Зеленський розповів про результати чергового дня війни. Фото: Українська правда

Триває оновлення силової вертикалі держави.

Сьогодні президент України Володимир Зеленський призначив нових очільників обласних управлінь Служби безпеки України, повідомив він у вечірньому відеозверненні, інформує Gazeta.ua.

Очільників СБУ замінили в Закарпатській, Полтавській, Сумській, Дніпропетровській та Харківській областях. Звільнено одного із заступників голови СБУ.

"Вдячний членам конкурсної комісії з обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за фіналізацію конкурсу. Рішення про переможця затверджено", – заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Венедіктовій підготували нову посаду

Призначено також і нового міністра соціальної політики України Оксану Жолнович.

Зеленський очікує від нової міністерки активного роз'яснення людям державної соціальної політики, прав людей, механізмів виплат та інших можливостей, які надає держава.

"Також потрібно і прискорити нормативну базу соціальної політики. Роль міністра в цьому має бути вагомою", – зазначив президент.

Зеленський заявив, що Верховна Рада України реалізувала ініціативу по створенню спеціальної комісії за контролем озброєння, яке надходить від західних партнерів. В комісію ввійшли члени всіх фракцій.

Він запевнив, що немає ніяких претензій від західних партнерів щодо використання зброї. Комісія створюється, щоби зняти будь-які маніпуляції від російских пропагандистів щодо цієї теми.

19 липня Верховна Рада звільнила Ірину Венедіктову з посади генерального прокурора. Також парламент звільнив Івана Баканова з посади голови СБУ.

Комісія визначила переможця конкурсу на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Ним став детектив Національного антикорупційного бюро Олександр Клименко. Конкурс тривав із січня минулого року.

Зараз ви читаєте новину «Триває оновлення силової вертикалі держави – Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути