середа, 30 листопада 2016 09:28

Три роки тому "беркутівці" добивали ногами студентів на Майдані

Сьогодні в Україні відзначають третю річницю розгону студентів на Євромайдані.

Ніч на 30 листопада 2013 року стала переломною для Революції гідності.

Автор: dt.ua
 

Близько четвертої ранку "Беркут" почав силову зачистку Майдану Незалежності. Зі щитами та в повній екіпіровці силовики з особливою жорстокістю били мітингувальників, які мали на плечах лише українські прапори. Молоді люди падали зі стели Незалежності, а "беркутівці" добивали їх ногами і кийками, не дивлячись, чи то хлопці, чи дівчата.

Автор: АР
 

"Майдан розігнали за 10 хвилин. Близько четвертої ранку під приводом встановлення ялинки прибрали паркан, що відділяв "беркутівців" і протестувальників. На цей момент на Майдані було 200 мітингувальників і вдвічі більше "беркутівців" – близько 500 осіб. Спочатку силовики підходили і витісняли людей, вони не чіпали тих, хто тікав. Але потім без попередження почали наступати і бити всіх підряд, деяких тягнули за волосся по асфальту", - розповідав очевидець.

У ту ніч міліція доставила у Шевченківський відділ міліції більше 30 осіб. 79 людей під час силового розгону були поранені, серед них 7 міліціонерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кучма дав несподівану оцінку допиту Януковича

Від переслідування "Беркута" мітингувальники тікали до Михайлівського Золотоверхого собору, там їм відкрили браму і прихистили.

Акції за євроінтеграцію переросли у протести проти насильства.

У міліції повідомили, що Майдан розігнали для того, щоб забезпечити безперешкодний проїзд техніки для робіт із підготовки до новорічних свят.

За день, 1 грудня, українці вийшли на масову акцію протесту. Кількість учасників Революції гідності від сотень збільшилася до десятків та сотень тисяч.

Обурені люди вимагали покарання винних у побитті дітей. На площі цілий день лунали заклики: "Україно, вставай! Київ, виходь!"

Зараз ви читаєте новину «Три роки тому "беркутівці" добивали ногами студентів на Майдані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути