субота, 14 вересня 2013 19:15

Треба пережити психологічний тиск Росії - Різаненко

Треба пережити психологічний тиск Росії - Різаненко
фото: dt.ua

Україна небагато втратить, якщо Росія й далі продовжуватиме торговельну війну. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав народний депутат від УДАРу Павло Різаненко.

"Що можна було виготовляти самим — росіяни вже виготовляють. Проте досі купують в Україні складові літаків, ракетні двигуни й багато іншого. Від цього Росія не може відмовитися. На створення аналогічних підприємств потрібні десятки мільярдів доларів, а ще й технології. Якщо перестануть купувати наші цукерки, сири, алкоголь, українська економіка суттєво не втратить. А за рік-півтора ці галузі отримають вихід на європейські ринки.Я бачив, як у Росії відмовлялися від польського м'яса, прибалтійських шпротів, латвійський нафтоперевальний термінал "Венспілс" відрізали від сировини. Але щоразу санкції були тимчасові й безрезультатні. Країни не змінювали своєї поведінки, й Росія зупинялась. Нам треба пережити цей період психологічного тиску", - наголосив він.

За його словами, він здивований чому Москва розпочала торговельну війну лише за три місяці до саміту.

"Очевидно, Путін не вірив у підписання Угоди з ЄС. Гадав, що Європа наполягатиме на звільненні Тимошенко, а Янукович не погоджуватиметься. У результаті, або український президент вирішив випустити Юлію Володимирівну, або ця умова перестала бути такою важливою для Євросоюзу", - зауважив він.

На думку "ударівця", Віктор Янукович націлений на підписання Угоди про асоціацію. "Янукович представляє інтереси великого бізнесу, а той зацікавлений у найбільшому в світі ринку — європейському. Обама заявив, що США збираються підписувати з ЄС Угоду про зону вільної торгівлі. Уявляєте, що це буде за ринок? Навіть Китай, об'єднавшись із Росією, будуть ще півстоліття наздоганяти", - додав Різаненко.

Зараз ви читаєте новину «Треба пережити психологічний тиск Росії - Різаненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

44

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути