пʼятниця, 16 листопада 2012 15:36

Треба боротися проти будь-якого факту підкупу виборця, а не лише забороняти благодійництво - "регіонал"

Треба боротися проти будь-якого факту підкупу виборця, а не лише забороняти благодійництво - "регіонал"
Фото: poltavanews.com.ua

В Партії регіонів притримуються думки, що проти будь-якого факту підкупу треба боротися. Варто підтримувати всі механізми, які запобігають підкупу виборця під час виборчої кампанії, і благодійність в тому ж числі.

Про це Gazeta.ua сказав нардеп-"регіонал" Володимир Олійник, коментуючи зареєстрований опозицією законопроект, який пропонує заборонити благодійництво під час виборчої кампанії.

"Я буду підтримувати особисто. За ПР не можу відповісти, але всі, думаю, і партія буде притримуватись цього принципу. Підтримати всі механізми, які запобігають підкупу виборця", - повідомив він.

Окрім того, за його словами, раніше опозиційні сили не підтримували такі ініціативи. "Я кажу, як член робочої групи, по тому законопроекту, по якому зараз пройшли вибори...за наполяганням опозиції було виключено із проекту закону положення, що якщо суд двічі встановив факт підкупу (судом встановлено, а не якоюсь комісією), то ЦВК має право скасувати реєстрацію. Вони виключили. Я був здивований", - додав політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли ми почнемо говорити людям правду? Реально ця виборча компанія коштувала мільярд з гаком доларів — Балога

Також, Олійник додав, що будь-який акт підкупу варто попереджати. "Там не має значення джерело, чи то з благодійності, чи то з кишені. Треба боротися не з явищами, з точки зору походження грошей, бо це окрема історія (чи не вкрали, чи сплатили податки), треба боротися із самим підкупом", - зауважив "регіонал".

Олійник пояснив, що його "принципова позиція - треба підтримати всі форми ефективної боротьби із підкупом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко просить не починати з її звільнення в новому парламенті - Турчинов

Нагадаємо, заступник голови Верховної Ради Микола Томенко та народний депутат від "БЮТ-Батьківщини" Сергій Сас зареєстрували у парламенті проект закону про внесення змін до статті 74 Закону "Про вибори народних депутатів України" (щодо заборони надання благодійної матеріальної допомоги під час виборів).

Автори проекту закону зазначили, що вибори, які відбулися, засвідчили, що головним джерелом прямого та непрямого підкупу виборців стало надання так званої благодійної матеріальної допомоги під обіцянку голосувати за відповідного

Вони пояснюють, що "Закон має на меті запровадити правовий механізм запобігання підкупу виборців через надання їм так званої "благодійної матеріальної допомоги".

Зараз ви читаєте новину «Треба боротися проти будь-якого факту підкупу виборця, а не лише забороняти благодійництво - "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути