Ексклюзиви
середа, 11 вересня 2024 06:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Трампа спитали, чи хоче він перемоги України у війні

Трампа спитали, чи хоче він перемоги України у війні
Колишній президент США Дональд Трамп відмовився відповідати, чи хотів би він перемоги України у війні. Фото: eastnews.ua

Кандидат у президенти США Дональд Трамп відмовився відповідати, чи хотів би він перемоги України у війні проти РФ.

Під час останніх дебатів він використав уже звичну риторику щодо необхідності припинити війну в Україні шляхом переговорів у відповідь на неодноразові запитання, чи вважає він перемогу Києва такою, що відповідає інтересам США, передає ABC News.

"Я хочу, щоб війна припинилася. Я хочу врятувати життя", - заявив Трамп у відповідь на пряме запитання ведучого, чи хотів би він, щоб Україна перемогла у війні.

Трамп назвав офіційну статистику жертв у війні брехнею, заявивши, що людей насправді "вбивають мільйонами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дебати Гарріс і Трампа: сторони обмінялися звинуваченнями

Експрезидент США звинуватив Джо Байдена в тому, що йому не вистачає сміливості просити Європу збільшити витрати на оборону.

Трамп укотре заявив, що якби він був президентом, то російський диктатор Володимир Путін не вторгся б в Україну. Він зазначив, що розв'язав би конфлікт до того, як став би президентом у разі перемоги на виборах.

"Я дуже добре знаю Володимира Зеленського, і я дуже добре знаю Путіна. У мене гарні стосунки. Вони поважають мене, вони не поважають Байдена", - заявив Трамп.

Кандидатка у президенти США від Демократичної партії Камала Гарріс у відповідь на таку риторику опонента заявила, що, якби Трамп був президентом, то Путін скоріше захопив би Київ.

Президентські вибори у США заплановані на 5 листопада, вони стануть 60-ми виборами президента.

Виборці оберуть колегії виборщиків, які через 41 день, у грудні 2024 року мають обрати президента та віцепрезидента. Також відбудуться вибори до обох палат Конгресу: Палати представників і третини Сенату.

Зараз ви читаєте новину «Трампа спитали, чи хоче він перемоги України у війні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути