понеділок, 04 вересня 2017 06:55

Трамп: США готові застосувати ядерну зброю проти Північної Кореї

Трамп: США готові застосувати ядерну зброю проти Північної Кореї
Трамп підтвердив, що може застосувати проти КНДР ядерну зброю. Фото: Сегодня

Президент США Дональд Трамп в ході телефонної розмови з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе підтвердив готовність застосувати проти КНДР ядерну зброю.

Про це повідомляє Сегодня з посиланням на Reuters.

Політичні лідери обговорили проведене напередодні випробування Пхеньяном ядерної бомби. Трамп підтвердив, що Вашингтон буде захищати себе і своїх союзників, "використовуючи весь спектр дипломатичних, звичайних і ядерних можливостей".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп жорстко відреагував на ядерні випробування Північної Кореї

Раніше глава Пентагону Джеймс Меттіс заявив, що збройні сили США готові дати "ефективну і пригнічуючу військову відповідь" у разі загрози для американських територій або союзників Вашингтона з боку КНДР. Він пояснив, що президенту було запропоновано кілька силових варіантів розв'язання кризи на Корейському півострові, проте уточнив, що Америка не прагне до повного знищення Північної Кореї.

Північна Корея повідомила про успішне випробування водневої бомби вранці 3 вересня. У КНДР заявили, що мова йде про боєзаряд, який може бути використаний для оснащення міжконтинентальних балістичних ракет. Південнокорейські військові оцінили потужність вибуху в 100 кілотонн.

Зараз ви читаєте новину «Трамп: США готові застосувати ядерну зброю проти Північної Кореї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути