вівторок, 13 листопада 2012 01:12

Томенко переконаний, що із 223 округу зроблять "показовий виступ"

Томенко переконаний, що із 223 округу зроблять "показовий виступ"
Фото: svit24.net

Порушення кримінальної справи за фактом фальсифікації результатів голосування на 223 окрузі в Києві є показовим виступом.  Об'єднана опозиції вимагає, щоби по кожному округу люди відповідали перед  законом.

Про це в ефірі "5 каналу" розповів  член партії "Батьківщина", віце-спікер парламенту Микола Томенко.

"Я думаю, що це влада хоче зробити показовий виступ. Це позиція опозиції, всіх присутніх, щоби по кожному округу люди відповідали перед  законом", - зауважив Томенко, відповідаючи на запитання щодо порушення Генпрокуратурою кримінальної справи на 223 округу.

Окрім того, відповідаючи на питання, чи означає порушення кримінальної справи за фактом фальсифікації - одиничне показове покарання, політолог Віталій Бала сказав: "Я думаю, що, з точки зору логіки розвитку подій, влада мала би це демонструвати як початок. Це логічно, якщо влада не буде це робити, то мені складно уявити хто владу консультує".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наливайченко: опозиція має достатньо голосів для ухвалення у Раді постанови про покарання фальсифікаторів

Водночас, "ударівець" екс-глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко зауважив, що це - показова справа. "Я вам скажу, як професіонал, як силовик колишній, що насправді влада мала на упередження спрацювати. Вони не знали, в яких конвертаційних центрах отримують і роздають в комісіях, знали, а тепер прокуратура почекала тиждень, і тільки одна справа", - підкреслив Наливайченко.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом фальсифікації результатів голосування в окрузі № 223 у Києві (Шевченківський район Києва). 223-й округ потрапив в число п'яти округів, на яких Верховна Рада рекомендувала ЦВК провести повторні вибори. Після перерахунку бюлетенів, окружком зарахував перемогу самовисуванцю Віктору Пилипишину, який, нібито, випередив Левченко на 442 голоси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦВК визнала Рибакова народним депутатом нового парламенту

Під час перерахунку виявилося, що бюлетені за Левченко були зіпсовані, визнані недійсними, і таким чином Пилипишин випередив суперника. Левченко заявляв, що, згідно з первинними протоколами ДВК, він випереджав Пилипишина більш ніж на 900 голосів.

Зараз ви читаєте новину «Томенко переконаний, що із 223 округу зроблять "показовий виступ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути