Ексклюзиви
пʼятниця, 13 липня 2012 14:02

Томенко: Євро-туристів влада рахувала разом з тими, хто приїхав на базар і в Крим

Томенко: Євро-туристів влада рахувала разом з тими, хто приїхав на базар і в Крим
Микола Томенко закликає уряд чесно відзвітувати. Фото: obozrevatel.com

На Євро насправді приїхало не 2,7 мільйони вболівальників, а від сили 150-180 тисяч осіб.

Про це під час прес-конференції щодо презентації  відкритого листа до Президента України із 13 запитаннями щодо наслідків Євро-2012  сказав віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада знищила спортивні об'єкти заради пивних яток на Євро - Томенко

"В рекламі Партії регіонів, що йде по телебаченню,  кажуть, що на Євро приїхало 2, 7 мільйони вболівальників. Правда, урядовці кажуть 1, 8 мільйонів. Ми запитали експертів. Зокрема, рада з питань туризму та курортів говорить про те, що мова йде про 150-180 тисяч людей, які приїхали на Євро.  Звичайно, якщо рахувати росіян, які приїхали до "Барабашово" чи наприклад румунів, що приїхали на інший ринок,  чи тих, що приїхали у Крим відпочивати, то мільйон буде", - сказав віце-спікер.

За словами Томенка, опозиція не може  допустити, щоб повторилася афера століття, коли людські гроші були витрачені 2-3 компаніями і вивозилися через офшори.

"Президент каже, що без зимової Олімпіади в Україні і в Західній Україні настане просто колапс і вимирання. Нам не вистачало ще зимової Олімпіади. Коли у нас 1,5 види зимового спорту розвивається, а ми будуємо зараз міжнародні комплекси по керлінгу, якого в нас немає, ще чогось. І всі стадіони будуть стояти. Доречі, одне із запитань хто буде платити за утримання стадіонів у Києві і Львові", - додав він.

Томенко зауважив, що у відкритому листі депутати задають питання щодо того, які футбольні команди їздили до Конча-Заспи чи Межигір'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інформація про корупцію навколо Євро буде гучною, але не результативною - експерт

"Дороги робилися за кошти бюджету. Доречі, у Харкові робилася дорога до аеропорту. Поїдьте зараз і побачите, що вона переробляється вся. Ми їздили на судовий процес і бачили", - зауважив він.

Віце-спікер також додав, що проти колишнього міністра Данилишина  відкрили кримінальну  справу лише за те,  що він  підписав акт про будівництво паркінгу в Борисполі з розрахунку 150 тисяч гривень на одне парко-місце.

"Новий "незлочинний" уряд Азарова прийшов, і тепер у них місце коштує 194 тисячі гривень. Коли збільшили ціну, дали всім ордена та нагороди. Ми закликаємо уряд не боятися і реалістично прозвітувати", - сказав Томенко.

Зараз ви читаєте новину «Томенко: Євро-туристів влада рахувала разом з тими, хто приїхав на базар і в Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути